<p><em>"92 point. FLOT RIPASSO… masser af smag, masser af frugt og masser af power, men uden at det bliver for tungt" <strong>- Flaskehalsen</strong></em></p>
<p><em>"92 point. Zeni laver fremragende vin på alle niveauer … fyldt med tætte, intense og fyldige noter af blommer, modne brombær, rosin, finsk sød lakrids og vaniljetobak" <strong>- Mad & Monopolet</strong></em></p>
<p><em>"91 point. En sand crowd pleaser." <strong>- WineWherever</strong></em></p>
<p><em>”5 out of 5 stars. Exceptional Vintage. 2021 will go down as one of the great vintages for both Amarone and the lighter red wines of the Valpolicella.” <strong>- Wine Scholar Guild</strong></em></p>
<p>Amarone-koncentreret Ripasso fra danskerfavoritten Zeni!</p>
<p>Zeni Ripasso Valpolicella Superiore, en af vores mest solgte italienske rødvine, overgår sig selv i den længe ventede nye årgang 2021.</p>
<p>Fyldig, blød og lækker… Ripasso i denne lækre, topanmeldte kvalitet er en af Italiens mest populære og alsidige madvine!</p>
<p>Kvaliteten her er ikke tilfældig. Bag denne friske og frugtkoncentrerede Ripasso finder vi den berømte Zeni-familie, der lægger navn til Amarone med op til 96 point fra de store anmeldere.</p>
<p>Hemmeligheden bag denne suveræne Ripasso er netop brugen af druemateriale fra Zenis eksklusive Amarone-fremstilling, der føjer en imponerende frugtdybde til smagen.</p>
<p>Fra pasta og pizza til vildtretter, steaks og simreretter… Zenis Ripasso passer perfekt!</p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Smagenote</strong></span></h2>
<p><em>Zeni Ripasso 2021 funkler mørk kirsebærrød i glasset... Næsen lover seriøs Ripasso med koncentreret duft af saftige kirsebær, sorte blommer, tørrede violer, brombær og rosiner, der gør plads til spændende dybe nuancer af urter og engelsk lakrids samt lækker vanilje, kaffe og kakao fra fadet… I munden fed og frugtfyldig med den perfekte Ripasso-blanding af læskende friskshed og generøs rosinsødme. Lang og behagelig finish med krydret frugt og silkefine tanniner. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.</em></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Anmeldelser af Zeni Ripasso 2020</strong></span></h2>
<p><span style="color: #ff0000;"><strong><em>92/100 Flaskehalsen</em></strong></span><br /><em>"FLOT RIPASSO TIL FORNEM PRIS... De klassiske Valpolicella-sorter Corvina, Molinara og Rondinella er sat sammen til denne rigtig flotte Ripasso. Det er jo vintypen, hvor de klassiske Valpolicella-vin løber igennem resterne fra Amarone-produktionen, så den får et ekstra skud power og kant. Nogle gange synes jeg, at det kvæler friskheden i basisvinen, andre gange giver det lige præcis det ekstra twist, der gør en forskel. Og det er tilfældet i denne Ripasso fra Zeni, der har masser af smag, masser af frugt og masser af power, men uden at det bliver for tungt. Nogle gange synes jeg, at jeg fornemmer en lidt brændt og bøvet kant i Ripassoer, men her er det forvandlet til mere rene krydderier og en mere ren dybde. Det kan jeg rigtig godt lide.”</em></p>
<p><strong><span style="color: #ff0000;"><em>92/100 Mad & Monopolet</em></span></strong><br /><em>"Zeni laver fremragende vin på alle niveauer, hvor denne på trods af en lav pris leverer højt niveau. Den er fyldt med tætte, intense og fyldige noter af blommer, modne brombær, rosin, finsk sød lakrids og vaniljetobak. I munden følger den godt med, hvor der er fuld tryk på sødme og frugt, som heldigvis styres i mål af en fin syre og let krydret eftersmag."</em></p>
<p><strong><span style="color: #ff0000;"><em>91/100 WineWherever, Rasmus Christensen</em></span></strong><br /><em>"Sød, rund og imødekommende Ripasso hvor alle skarpe kanter er blevet afrundet. Den har dog fået lov til at beholde sin behagelige krydrede noter og et lille hint af chai-te. En sand crowd pleaser. 91P"</em></p>
<p>Nyd denne herlige allrounder til steaks, barbeque, pizza, pasta, italienske delikatessevarer, klassisk danske retter, vildtkød og ost. Servér ved 16-18°C.</p>
<p>Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara. Druerne selekteres manuelt fra topmarker i Valpolicellas berømte Classico-zone. Når vinen er færdiggæret, får vinen ekstra fylde, rosinsmag og kompleksitet fra en ekstra gæring med druekvaset fra Zenis topanmeldte Amarone. Vinen tilføjes luksuriøse krydderier fra 12 mdrs. fadmodning.</p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Om Cantina Zeni</strong></span></h2>
<p><em>I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.</em></p>
<p><em>Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.</em></p>
<p><em>I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.</em></p>
<p><em>Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.</em></p>