<div><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Er du vild med Amarone? Poulære Zeni Cruino er lavet på præcis samme Appassimento-metode. </span></span></div>
<div> </div>
<div><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Tørrede druer giver vinen ekstra fylde, power og flotte 16% alkohol. Amarone-druen Corvina er her forkælet 18 mdr. på de fineste franske barriquefade. Et super glas vin, som i høj grad minder om stor Amarone, bare lidt mere moderne i stilen</span></span></div>
<div> </div>
<div><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Cruino er 5% for god til at bære navnet Amarone, da sidstnævnte højst må laves med 95% af den ædle Corvina-drue. Glæd dig til en absolut k</span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">lassevin ud fra det populære danskerhus Zeni! </span></div>
<div> </div>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<div><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen fremstår dyb rubinrød i glasset, med fede dråber der danner sig på indersiden af glasset. Næsen afgiver noter af mørke kirsebær og kirsebærsten. Tørrede frugter i form af skovjordbær, rosiner og en anelse sveske og blomme. Ved første tår bemærkes vinens gigantiske fylde som frigiver frugter som på næsen, med giver plads til fadkrydderier a la nelliker og kanel, sød cavendish tobak, og et skud subtilt vanilje til sidst. Den nærmest overvældende smag svinder meget langsomt ud i en behagelig let mineralsk finish som bare tigger på at få hældt et glas mere op. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret</span></span></em></div>
<h1><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Zeni Cruino IGT Rosso Veronese 2018</span></span></strong></h1>
<div><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>94 point - Rasmus Christensen, Winewherever</strong></span><br />"Zeni har her lavet en 100% Corvina passito vin. Et spændende projekt der slet ikke har brug for Amarone betegnelsen for at kunne vise sit værd. Resultatet er en parfumeret duft af violer, tørret frugter, eukalyptus, og varme kryderrier. I munden er den blød med en let sødlig frugtsyre der er flot opløftet af en kraftig og spændt syre. Den er allerede godt udviklet og imødekommende. En flot vin med masser af det hele."</span></span></em>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90-94,99 point - Gold Winner Award - The Wine Hunter</strong></span></span></span></em></p>
<p><span style="color: #ff0000;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>92 point – Annuario dei Migliori Vini Italiani</strong> </span></span></span></p>
</div>
<div> </div>
<div><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>91 point - Vinhulen</strong></span><br />"Rubinrød og tæt. Duften er intens med mørke bær af både sorte kirsebær, brombær og blåbær og fremstår meget mørk og intens. Smagen er fed og blød med frisk frugtsyre med bid og nerve og mørk frugt af kirsebær og brombær og intensitet. Saftig og potent frugtbombe med masser af saft og kraft og stor drikkevenlighed. En lille maltnote kommer til i både duft og smag, når vinen har stået lidt i glasset."</span></span></em></div>
<div> </div>
<div><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Denne vin kan med fordel dekanteres og vil parre fantastisk med kraftige kødretter og simreretter. Hvis den serveres let afkølet kan den endda gå til modne og faste oste med sød og syrlig marmelader nødder i honning.</span></span></div>
<div><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen bør dekanteres og serveres til de kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende. Ren nydelse - enten til mad eller som meditationsvin. Servér vinen ved 16-18°C.</span></span></div>
<div> </div>
<div><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Druerne til denne vin bliver dyrket i hjertet af Verona-området. Første årgang af Cruino var 1986. Den var ved frigivelse en sand banebrydende vin, da Zeni var de første i Verona-området til at kombinere en vin lavet på 100% Corvina med fadlagring på nye franske egetræsfade.</span></span></div>
<div><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Denne vin laves faktisk efter samme princip som en Amarone. Efter samtlige druer håndplukkes og udvælges grundigt, ligges druerne til tørre i omkring to måneder. Under tørringen fordamper en del af vandindholdet i druerne, så der til sidst er en koncentreret saft tilbage i druerne med et højere sukkerindhold end normalt. Dette gør også, at vinens alkoholprocent kan gæres helt op til de 16% som denne vin er landet på.</span></span></div>
<div><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Efter tørringen vinificeres vinen og fadlagres i helt op til 18 måneder på nye franske egetræsfade. Efter fadlagringen tappes vinen og frigives til salg. Et super glas vin, som i høj grad minder om stor Amarone, bare lidt mere moderne i stilen.</span></span></div>
<div> </div>
<h2><strong style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Om Cantina Zeni</strong></h2>
<div><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.</span></span></em></div>
<div><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.</span></span></em></div>
<div><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.</span></span></em></div>
<div><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.</span></span></em></div>