<div data-video-src="709028254"> </div>
<p><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 14px;">"95 point. Enormt meget potentiale.." <strong>- Mad & Monopolet</strong><br />"93-94 point. Wine of the Week. Får mig til at skrige efter mere..." <strong>- Vinexpressen</strong><br />"93 point. Brunello med masser af frugt..." <strong>- Flaskehalsen</strong></span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Tilbage i topform! Hvornår kommer den? Er den snart på lager igen? Efter måneder i restordre er prisklassens bedste ratede Brunello, den hyper-populære Villa Poggio Salvi, igen klar til at begejstre </span></span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Brunello-hungrende danske ganer med m</span><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">aksimal Sangiovese-smag for pengene. Og hvilken vin!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Pakket med lækre røde og mørke bær. Masser af Sangiovese-urter og mineralsk finesse. Helstøbt! Med adskillige ratings mellem 93 og 95 point bokser Villa Poggio Salvi 2017 nu for alvor i vægtklasse med langt mere pristunge Brunello-konkurrenter. Glæd dig...!</span></span></p>
<h2 style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 0.5rem; font-size: 2rem; color: #212529; font-family: 'Open Sans', 'pt serif', serif;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="box-sizing: border-box; font-weight: bolder;">Smagenote</span></span></span></h2>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-family: 'Open Sans', 'pt serif', serif; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Nyskænket præsenterer Villa Poggio Salvi 2017 sig smuk kirsebærrød med let orange kant... Næsen lokker med intens Sangiovese-duft af rose, viol, urter, tranebær, kirsebær, clementin og blommer, der åbner for spændende aromaer af tobak, skovbund, chokolade og lakrids... På tungen smooth og afsindigt lækker - som et velourblødt tæppe af rød og mørk frugt! Balancen mellem power og finesse er eksekveret med en så mesterlig præcision, sat du kun yderst sjældent vil kunne smage mage i prislejet. Imponerende finish med smagslænge, mineralsk friskhed og bøfvenlige tanniner i tårevædende perfekt samspil. Et BRAG af en Brunello! Drik nu, eller gem </span></span></em><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">+15 år fra høståret.</span></span></em></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino 2017</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>95/100 Mad & Monopolet</strong></span></span></span></em><br /><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">”Når der nævnes ”Brunello di Montalcino”, spidser de fleste vinelskere som regel ører – det kan nemlig betyde stor italiensk rødvin. Jeg har smagt ”my fair share”, vil jeg sige, og hånden på hjertet så er der bestemt også udgaver, som ikke er fantastiske, men der er også nogle perler blandt de mange vine. Denne Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino 2017 er et glimrende bud. Det er en flot vin, som scorer højt på point overalt, hvor den vurderes. Den er lavet på 100 % Sangiovese og har enormt meget potentiale, et godt tip er at købe 6 flasker og åbne dem, som årene der skrider frem”. </span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>93-94/100 Rolf Madsen, Vinexpressen</strong></span><br />”<strong>Wine of the Week</strong>. Helt vidunderlig og luftig brunello med en dyb og intens duft, hvor man finder en symfoni af mørke, røde bær, et lille snift af blå blommer, friskskåret tobak, chokolade og lakrids. Ultra blød i munden med en frugt så nervøs som velour, men samtidigt ganske maskulin og koncentreret. Afsluttes af en omgang velafstemte cashmere-tanniner, der får mig til at skrige efter mere. Ret finesserig brunello for årgangen”</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>93/100 Flaskehalsen</strong></span><br />”En Brunello med masser af frugt og flotte smagsmæssige flader, der følger på den ellers ret tørre og bidske intro, den giver i første indtryk. Det er en ung Brunello, så giv den god tid til at trække luft, inden du kan tillade dig at forvente det helt store. Det er virkelig tålmodigheden værd, for den går fra at være introvert og krukket til at folde sig ud som en frugtig og helstøbt Brunello.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 249,95)</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>93/100 Rasmus Christensen, WineWherever</strong></span><br />“Syrlige kirsebær, frisk tobak, violer og let bitter mandel. Brunello med tydelig friskhed og den er meget rank i stilen. Vil udvikle sig med elegance og en charmerende underspillet lethed over de kommende år.”</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90-93/100 Houlberg</strong></span><br />“5 Thumbs Up. I næsen er vinen først lidt forsigtig ... faktisk næsten som 2016'eren, dog mere lukket og måske endda også mere rank, hvilket da bestemt ikke gør noget. Men den skal lige ha' tid til at lukke op, hvorefter der kommer tørt træ, tobak, lidt småsød samt ret let frugt med kirsebær, hindbær, brombær, blommer, appelsinskal, roser og kaktuspiller. Smagsmæssigt er vinen virkelig pænt tør og allerede ved første luftindtag, så melder tanninerne sig også, tørre, stramme og bare så udtørrende, at munden efterlades lige så tør, som den allervarmeste sommerdag i Sahara ørkenen. Vinen er slet ikke så fløjlsblødt som 2016'eren, men har denne rene, klare og stringente frugt, men samtidig også mere kant ... men absolut slet ikke så ringe.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 249,95)</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>91/100 International Wine Report</strong></span><br />”Iconic in the sensory profile showing notes of red and white mixed flowers, peppermint, citronella and fondant chocolate. Full bodied, tannins velvety on the attack and a slightly dry finale which will lengthen over time.”</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90/100 James Suckling</strong></span><br />“This is a ripe and juicy Brunello with lots of chewy tannins. It’s big and powerful with ripe-blackberry flavors and a juicy finish. Big style, but needs time to soften. It’s a little dry now.”</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til rødt oksekød, italienske specialiteter, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese, som Villa Poggio Salvi håndhøster fra op til 35 år gamle stokke på egne, sydvestvendte marker, der ligger i den mest kystnære del af Montalcino-området. Druerne koldmacererer i 8 dage ved 12°C, hvorefter mosten gærer temperaturstyret ved 28°C. Udtræk af farve, smag og tannin er automatiseret med hydrauliske nedstemplinger af drueskallerne i den gærende most. Modnet i 30 mdr. på store slavonske fade og flere år på flaske før frigivelse. Årlig produktion: 40.000 flasker. </span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Om Villa Poggio Salvi</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I det vestlige ”Brunello-land” finder vi Villa Poggio Salvi. Så langt mod vest og så højt til vejrs, faktisk, at der fra vingården er udsigt over Det Tyrrhenske Hav. Stedet var allerede i 1500-tallet anerkendt for sine vine. Siden 1979 er det dog ingeniøren Pierluigi Tagliabue, som for alvor har sat Villa Poggio Salvi i scene. Pierluigis 21 lerholdige hektar er gunstigt beliggende i 300-500 meters højde, med stor temperaturvariation samt maritim indflydelse fra Det Thyrrenske Hav. Det giver Sangiovese med vidunderlig friskhed, finesse og parfume. Frugtens autentiske udtryk understøttes ved traditionel modning på store fade. Øverst i Brunello-hierarkiet troner flagskibet Pomona, en forrygende enkeltmarksvin, der har navn efter frugtens gudinde. Winemaker er Pierluigis barnebarn Luca Belingardi, hvis arkitekttegnede vinkælder er smukt integreret i terrænet ved Villa Poggio Salvi. I 1998 blev en separat vingård i Chianti Colli Senesi tilknyttet. Herfra kommer Chianti Caspagnolo samt de lækre IGT’ere, Tosco og Lavischio, lavet på hhv. Sangiovese og Merlot.</span></span></em></p>