<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><em>“93 points. Beautifully fruited and immediately appealing...’’ -<strong> Wine Orbit</strong><br />
"93 point. </em></span></span><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="color: black;">Chardonnay, som lige fejer benene væk under dine gæster" <strong>- Mad & Monopolet </strong><br />
"93 point. </span>Man får hurtigt ledt tankerne hen på en fuldfed amerikansk Chardonnay" <strong>- WineWherever</strong></span></span></em></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">En konge-Chardonnay fra ‘’kongen af newzealandsk Chardonnay’’, 100-point-winemakeren Tony Bish, der står bag kæmpesucceser som Riflemanns og andre ikoniske topvine.</span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Navnet siger alt: Meursault-fedmen og bourgogne-fadets aftryk er gennemgående i den forrygende flotte vin med misundelsesværdige anmeldelser.</span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Rund, blød og smørret – en rigtig Chardonnay-bulderbasse med en høj BMI, der leverer en klasseoplevelse, hvis du er til det fede og fyldige udtryk.</span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Tony har som ingen andre bevist, at også New Zealand kan frembringe Chardonnay-verdensklasse… Fat & Sassy er en flot intro til winemakerens særlige stil. </span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Er du til fedme? Er du til fad? Eller bare lidt af det hele? Så er Fat & Sassy fuldt ud leveringsdygtig.</span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Slå til nu, mens de begrænsede mængder fra Tony Bish stadig er til at få fat på…</span></span></p>
<h2><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><strong>Smagenote</strong></span></span></h2>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><em>Lys strågul farve i glasset. Vinen indleder med noter af modne pærer og æbler, et varmt udtryk, som suppleres af fadkrydderier, karamel, ristede nødder, vanilje og en herlig cremet mundfølelse, der dog modereres af en diskret frisk syre og en legende citrusmineralitet. Fedmefuld og fadlagret Chardonnay, der får mundvandet til at løbe i lårfede stråler og øjeblikkeligt leder tankerne hen mod Bourgogne! En velpolstret vin, der fuldt ud fortjener sit navn…Drik nu eller gem 6-8 år fra høståret.</em></span></span></p>
<h2><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><strong>Anmeldelser af Tony Bish Fat & Sassy Chardonnay Hawkes Bay 2020</strong></span></span></h2>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span style="color:#FF0000;"><em><strong>93/100 Wine Orbit</strong></em></span><br /><em>“Beautifully fruited and immediately appealing with golden peach, mango, spicy oak and nougat notes, it's succulent and supple on the palate delivering excellent fruit intensity together with creamy mouthfeel. It's youthfully charming and flavoursome with a lengthy delectable finish.”</em></span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span style="color:#FF0000;"><em><strong>93/100 Mad & Monopolet </strong></em></span></span></span><br /><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: black;">"Det her er en Chardonnay, som lige fejer benene væk under dine gæster - hvis de vel at mærke er til Chardonnay med masser af fad, fedme og fylde. Normalt er Chardonnay fra New Zealand mere afdæmpet, men denne er der tryk på. I næsen har den noter af modne æbler, grillet citron, vanilje, hasselnød, toast og eg. I munden er den cremet, fyldig, rund og fyldt med frugt, som giver en fyldig tekstur. Den slutter af med et lille syrebid, som styrer den uden om, at det bliver for meget af det gode." <span style="font-size:12px;">(vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95) </span></span></span></span></em></p>
<p style="margin-top:12.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom:12.0pt;margin-left:<br /> 0cm"><p></p></p>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong>93/100 WineWherever, Rasmus Christensen</strong></span><br />
"Man får hurtigt ledt tankerne hen på en fuldfed amerikansk Chardonnay her. Modne tropiske frugter, cremet fyldighed i munden og en saftig syre, der holder sammen på det hele. Den har også en smule tanniner, der giver den en blid krydring i slutningen. Det er en vin der ikke er bange for at udtrykke sig selv, og det vil de fleste nok finde meget charmerende."</span></span></em></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span style="color:#FF0000;"><em><strong>92/100 Raymond Chan Wine Reviews</strong></em></span><br /><em>“Bright, even, pale straw-yellow with some depth. The nose is open and full, the aroma of succulent peach and pear is melded with barrel spices and a cream veil. Medium-full bodied, 'fat' and creamy palate filled with juicy peach and pear nuances, a hint of phenolic carry toasty and spicy oak through the palate, linger to a moderately long closing. The fruit is appealing, supported by a lively acid drive. Creamy mouthfeel enriched by lees stirring and buttery MLF. This is an attractive Chardonnay with succulent fruit, poised acidity and toasty element on a creamy flow. Match with roasted chicken and pan-seared snapper over the next 3-5 years. Fruit from 3 sites in the Bridge Pa Triangle, one-third fermented in large oak vat, one-third in barrique and one-third in tank, to 13% alc, the wine aged 9 months in barrel with batonnage and 100% MLF. 18.5-/20 pts (92 pts)”</em></span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span style="color:#FF0000;"><em><strong>90/100 Cameron Douglas, Master Sommelier</strong></em></span><br /><em>“Classic Tony Bish wine - immediately recognisable, fruity, luscious bouquet laced with sweet scents of vanilla, oak and nut then peaches and apples, apricots and cream. On the palate - plush, fresh, satin textured and fruity with flavours that reflect the nose. A fine vanilla cream and custard layer of oak adds palate texture and depth, a contrasting acid line and decent weight makes this crowd pleasing style punch well above its weight.”</em></span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span style="color:#FF0000;"><em><strong>17,5 / 20 - Joelle Thompson, WINE REPORT – CHARDONNAY</strong></em></span><br /><em>“Another tasty Chardonnay under the cheeky Fat & Sassy name. This wine is defined by delicious barrel ferment characters, which add creamy, caramel and nutty aromas to its rounded full body, supported by zesty notes of lemon, ripe grapefruit zest and white peach on the finish. A great gateway to the Chardonnays that Tony Bish makes at his Urban Winery in Napier. 17.5/20”</em></span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Nyd vinen til hygge, grillede fisk og skaldyr, kylling, lyst kød, cremede pastaretter, risotto samt modne oste. Servér ved 10-13°C.</span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Tony Bish Fat & Sassy Chardonnay Hawkes Bay 2020 er lavet på 100 % Chardonnay, der høstes fra topmarker i Hawkes Bay i New Zealand. En tredjedel af vinen er gæret på store egefade, en tredjedel på barriques og den sidste tredjedel på ståltanke. Modnet i 9 måneder på eg med anvendelse af bâtonnage (omrøring med gærresterne efter burgundisk forbillede) for at tilføre ekstra krydderi og kompleksitet til vinen.</span></span></p>
<h2 style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><strong>Om Tony Bish Wines</strong></span></span></span></h2>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;"><em>”The King of Chardonnay” <strong>– Joelle Thompson</strong></em><br /><em>“Long regarded as a Chardonnay master” <strong>– Raymond Chan Wine Reviews</strong></em><br /><em>“100 points. Actually so bloody perfect” <strong>– Raymond Chan Wine Reviews</strong><br />
“May be the best NZ Chardonnay I have ever tired” <strong>– Jamie Goode</strong></em><br /><em>“The chief of chardonnay, the Maharishi of Mendoza and the boss of white Burgundy” <strong>– Yvonne Lorkin</strong></em></span></span></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><em style="font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, "Segoe UI", "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Web", sans-serif; font-size: 14px; font-weight: inherit;"><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;">Sig ”New Zealand” og de fleste vil tænke Sauvignon Blanc, indtil de smager den smørbløde nektar fra kongen af kiwi-Chardonnay, 100 point-winemakeren Tony Bish!</span></em></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><em><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;">"The white wine grape of which New Zealanders should be most proud is not Sauvignon Blanc but Chardonnay.” <strong>– Jancis Robinson</strong></span></em></span></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><em><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;">I over 40 år har Tonys anmelderhypede hvidvine sat smørfede streger under det faktum, at den vindblæste stillehavsø formår at frembringe Chardonnay i ren verdensklasse. </span></em></span></span><em><span style="font-size: 14px;">Så vilde er disse hvidvine, at en anmelder ligefrem hylder Tony Bish som "chefen over hvid bourgogne" (!)</span></em><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><em><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;"> </span></em></span></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><em><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;">Siden starten som medstifter af Sacred Hill i Hawke’s Bay, tilbage i 1986, har Toni over årtier perfektioneret sin opskrift på den ultimative Chardonnay. Første milepæl blev nået ved Bob Campbells (Master of Wine og den førende ekspert i newzealandsk vin) store Chardonnay-smagning, hvor Riflemans Chardonnay overhalede en perlerække af kostbare topvine indenom og blev kåret til New Zealands største Chardonnay.</span></em></span></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><em><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;">I 2013 går Toni Bish solo med sit helt eget vinhus, Tony Bish Wines, der (suprise, surprise!) udelukkende producerer topvine på Chardonnay-druen! Og gør det så godt, at vinen Skeetfield 2019 – som den første nogensinde – høster perfekte 100 point hos Raymond Chan Wine Reviews. Produktionen er ekstremt lille og eksklusiv, så hjemlige Chardonnay-og bourgogneentusiaster bør prise sig lykkelige over det beskedne antal flasker, der nu endelig har nået de danske kyster!</span></em></span></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><em><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;">Forud for vineventyret i eget navn går en skelsættende inspirationsrejse til Sydamerika, hvor Toni introduceres for fordelene ved gæring og modning af vin på de såkaldte ”betonæg”. Beholderes særlige form optimerer "flowet" af vin og gærrester, hvilket trækker ekstra fedme og kompleksitet fra gæren til hvidvinen.</span></em></span></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><em><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;">I dag benytter og producerer Toni sine egne betonæg, som er hans foretrukne gæringsbeholder i jagten på perfekt Chardonnay. Seneste skud på stammen er et (30.000 Euros) 2000 liters egetræs-æg fra franske Taransaud, der udskiftes hvert år og udelukkende anvendes til det absolutte flagskib Zen Chardonnay. Herudover anvender Toni Bish selvfølgelig også burgundiske 228 liters egetræsfade.</span></em></span></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><em><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;">Endnu en nøgle til kvaliteten er Tonis trofasthed i forhold til den såkaldte Mendoza-klon, der er kendt for at give Chardonnay med lave udbytter af meget høj kvalitet. Som skabt til den frugtrige og eksotiske hvidvinsstil, som Tony Bish mesterligt har formået af gøre til sit speciale.</span></em></span></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;"><span class="ui-provider tu b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr"><em><span style="font-style: inherit; font-weight: inherit;">Med udgangspunkt i frugt fra topmarker i Hawke’s Bay (North Island) lægger Tony Bish i dag navn til en håndfuld af New Zealands absolt bedste Chardonnay-vine. Disse kan nu endelig købes på dansk jord – dog i strækt begrænsede mængder...</span></em></span></span></span></p>
<p style="font-size: 16px; font-style: inherit; font-weight: inherit;"> </p>