<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Ordet ”Supertoscaner” ligger bedre i munden end ”Supertikvéscaner”, men smag vinen!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Opskriften er kendt fra Toscana. Man blander den lokale topdrue (i Tikvés-regionen: Vranec) med de store franske bordeauxdruer Merlot og Cabernet Sauvignon.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmelderroste Aminta er besrevet som </span></span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">"e</span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">n raketmotor klædt i et dækken af fløjl."</span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">. M</span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">ørke og maskuline Vranec (”den sorte hingst”) tæmmes med feminin Merlot, mens kongedruen Cabernet Sauvignon lægger aristokratisk klasse i samme pulje. </span></p>
<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Rødvinen er yderligere forkælet med lækre krydderier fra </span><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">24 mdr. på franske, slavonske og amerikanske fade!</span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Flot, dyb kirsebærfarve. Næsen fænger omgående med fuldmodne frugtnoter af hindbær, granatæble, sorte kirsebær og solbærkompot, der følges af herbale myntestrejf samt spændende tobak, chokolade, kokos og ristede kaffebønner fra fadet. I munden fed og koncentreret. Smagen er pakket med polerede og nuancerede frugtlækkerier, der komplementeres af guddommelige orientalske fadkrydderier samt perfekt afstemte tanniner i finalen. En topvin, som de flertallet af rødvinsnydere med sikkerhed vil elske! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.</span></em></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Stobi Aminta Private Reserve 2015</span></strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90/100 Decanter</strong></span><br />” Earthy with a purity of dark fruits and savoury woody notes, notable, juicy tannins and a very long finish.”</span></em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><strong><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Double Gold - China Wine & Spirits Award </span></em></strong></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><strong><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Gold Medal – Mundus Vini</span></em></strong></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den flotte rødvin til barbeque, gode bøffer, lam, svinekoteletter, simremad, charcuteri og modne oste. Servér ved 15-18°C.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Aminta 2015 er fremstillet på 40% Merlot, 35% Vranec og 25% Cabernet Sauvignon fra udvalgte parceller i Tikves-regionen. Druerne håndhøstes og sorteres i vinmarken og fragtes skånsomt til vineriet i små 25 kg beholdere. Under den temperaturstyrede, frugtbevarende gæring giver overpumpninger af mosten ekstra udtræk af farve, smag og tannin fra drueskindet. Vinen afrundes og krydres gennem 24 måneders modning på 225 liters barriquefade, 55% franske, 30% slavonske og 15% amerikanske.</span></span></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Stobi Winery er beliggende i Nordmakedoniens mest berømte vinregion, Tikves.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Det ambitiøse vinhus blev grundlagt i 2009. På husets 600 hektar vinmarker vokser internationale druer som Pinot Noir og Chardonnay side om side med lokale favoritter som hvidvinsdruen Rkaciteli og rødvinsdruen Vranec. Det solrige og vindblæste klima i Nordmakedonien avler perfekt modne druer, som Stobi forvalter topprofessionelt på sit "state of the art"-vineri til en værdi af +150 mio. kr.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Chef-winemaker Andon Krstevski er Stobis unge stjerneskud, som er uddannet biokemiker ved universitetet i Bordeaux. Derefter gik turen til Bourgogne, hvor Andon som den første nordmakedoner opnåede det franske DNO (Diplome National d’Oenologie). Siden fulgte lærerige praktikophold i Bourgogne, Schweiz og Marlborough New Zealand. </span></span></em><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Endelig har Andon arbejdet som winemaker hos berømte Pape Clement i Pessac-Leognan. </span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinene fra Stobi høster allerede masser af medaljer ved internationale vinkonkurrencer - og priserne er (endnu!) ekstremt forbrugervenlige…</span></span></em></p>