<p style="text-size-adjust: 100%; color: #000000; font-family: sans-serif; margin-bottom: 1em; font-size: 16px; line-height: 1.25;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>"91 point. </em></span></span><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">En ægte “comfort wine” til rigtig fin pris." <strong>- WineWherever</strong></span></span></em></p>
<p style="text-size-adjust: 100%; color: #000000; font-family: sans-serif; font-size: 14px; margin-bottom: 1em; line-height: 1.25;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Syditaliensk Primitivo-røverkøb! Den magiske lavpris har en logisk forklaring: Alle elsker Rosso Nero, så vi har købt MEGET stort ind hos tophuset <strong style="font-size: inherit; background-color: transparent;"><strong style="background-color: transparent; color: inherit; font-size: inherit;">Lor</strong><strong style="background-color: transparent; color: inherit; font-size: inherit;">usso Michele. </strong></strong></span></p>
<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 14px;"><u>Maksimum-karakteren <span style="color: #daa520;">★★★★★</span> i Vinavisen er absolut ikke tilfældig:</u></span><br /><span style="font-size: 14px;">Lorusso Michele fra "Italiens støvlehæl" er også vinhuset bag Tagaro-serien - de måske bedste Primitivo'er fra Apulien overhovedet.</span></span></p>
<h2><strong><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 14px;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 14px;">Dyb og tæt rubinrød i glasset. Næsen byder på solmodne aromaer af kirsebær, blomme og solbær, samt dybe strejf af rosin, nellike, kanel og vanilje. I munden pakket med saft, kraft og bløde tanniner. Slutter langt og herligt friskt med strejf af balsamico og lakrids. </span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><strong><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af </span>Rosso Nero 2020<span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"> </span></strong></span></p>
<p><span style="color: #ff0000;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><em>91/100 Rasmus Christensen, Winewherever</em></strong></span></span></span><br />"<em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Flot afbalanceret vin med fyldig moden frugt, blide tanniner og en saftig syre. Kirsebær, appelsinjuice, æbletærte og varme krydderier. En ægte “comfort wine” til rigtig fin pris."</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90/100 Mad & Monopolet</strong></span><br />"<span style="color: #222222;">Rosso Nero er en skøn blanding </span><span style="color: black;">Malvasia, Merlot, Negroamaro og Primitivo som giver en rigtig lækker syditaliensk vin. I næsen har den dybe noter af tørret frugt - rosin, abrikos og varme krydderier som kardemomme og nelliker. I munden har den masser af frugtfylde, bløde tanniner og smag af både vanilje, lakrids og varme krydderier. Et lækkert hverdagsglas, som er rigtig god value for money. </span></span></em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">"</span></em></span></p>
<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 12px;">-----</span></span></p>
<p><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 12px;">Tidligere årgange:</span></span></em></p>
<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><strong>96/100 Barego'mad - mad & vinblog</strong> </span><span style="font-size: 12px;">(årg. 2018)</span><br />"At man kan putte så meget velvære og nydelse ind i en flaske vin til knap 60 kr. er en bedrift i sig selv, og udløser uvilkårligt topkarakteren 6 stjerner. Rosso Nero byder på en flot mørk rubinrød farve i glasset med en cremet viskositet der minder om motorolien på en driftsvarm DTC-racer. Den åbner op med indbydende aromaer af sødmefulde kirsebær, brombær, blommer, vanilje og kakao, inden den i munden leverer saftige salver af mørke bærfrugter, velafstemt sødme og tanniner så bløde som candyfloss. Hele herligheden kulminerer i en saftig letkrydret finale uden forlænget spilletid, som blot skriger på et glas mere .. En større vinoplevelse i dette prisleje skal man lede længe efter, og heldigvis har jeg endnu en flaske stående. Længe leve Rosso Nero og de syditalienske vinmagere. Jeg er stor fan!"<br />“Helt exceptionelt godt vinkøb” | ★★★★★★ 6 ud af 6 mulige stjerner (vurderet ved 59,95)</span></em></span></p>
<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #daa520;">★★★★★</span><em> <strong><span style="color: #ff0000;">5/5 Vinavisen </span></strong></em></span></span><em style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-size: 12px;">(årg. 2018)</span></span></em><br /><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 14px;"><em>"Vellavet rødvin med blød, tæt og saftig frugt og en tiltalende sødme. En meget anvendelig madvin." (vurderet ved en tilbudspris på 59,95)</em></span></span></p>
<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 14px;">Rosso Nero emmer af Italien – en drømmevin til ikke bare hygge, pizza, pasta og lasagne - men også barbeque og julemad! Nyd vinen ved 16-17°C.</span></span></p>
<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 14px;">Rosso Nero er primært fremstillet på Primitivo, som suppleres med Negroamaro, Merlot og Nero di Troia. Lorusso Michele høster druerne fra op til 30 år gamle vinstokke i berømte Apulien, nærmere bestemt fra Salento og Valle d'Itria. </span></span></p>
<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 14px;">Druerne køles efter høsten ned til 10°C og presses nænsomt. Mosten gærer temperaturstyret på ståltank, og vinen modner på 5 måneder på franske egetræsfade (medium toast) samt 4 måneder på flaske før frigivelse.</span></span></p>