<p><em>“Outstanding value” <strong>– Mise en Place</strong></em><br /><em>“A richness not expected at this price level” <strong>– Drinkhacker</strong></em><br /><em>“92 points. A very attractive Morellino” <strong>– James Suckling</strong> <span style="font-size: 12px;">(årg. 2019)</span></em><br /><em>"91 point. Fyldig og frugtdrevet Sangiovese” <strong>– WineWherever</strong> <span style="font-size: 12px;">(årg. 2018)</span></em></p>
<p>Vi tør godt sige det... Lohsa er den VILDESTE Sangiovese-value i hele Toscana.</p>
<p>98-point-kulthuset Poliziano laver denne Brunello-lignende Sangiovese i Toscanas kystnære Maremma-område, som vi finder i sydlig forlængelse af Bolgheris verdensberømte Sassicaia, Orma og Ornellaia.</p>
<p>Topproducenten Poliziano forkæler vinen 10 måneder på små franske fade, og resultatet er en Brunello-lignende kompleksitet, med ny læder, urter og tørret kød, som i ekstrem grad overstiger forventningerne til prislejet. </p>
<p>Endnu et spændende indslag, og et varemærke for DOCG Morellino de Scansano, er den diskrete brug af kirsebærsaftige Cilegiolo sammen med hovedingrediensen Sangiovese. De to druer matcher hinanden på udsøgt vis, og nyere DNA-forskning viser, at Cilegiolo faktisk er stamfader til netop Sangiovese... Magnífico!</p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Smagenote</strong></span></h2>
<p><em>Allerede i glasset indbydende mørk kirsebærfarvet... Næsen tager kegler med herlige aromaer af tørrede blomster, tranebær, brombær, blommer og sorte kirsebær, der møder Brunello-komplekse middelhavskrydderier, læder, skovbund og tørret kød samt lidt vanilje og kakao fadlagringen.... I munden lander den solmodne toscaner vidunderligt smooth med sin eminente blomme- og kirsebærfrugt, der elegant suppleres af chokolade og mokka-noter. Fine tanniner, tørrede urter og en madvenlig mineralsk friskhed sørger for en kompleks og særdeles harmonisk Sangiovese-oplevelse. Klassekøb! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.</em></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Anmeldelser af Poliziano Lohsa Morellino de Scansano DOCG</strong></span></h2>
<p><em><span style="color: #ff0000;"><strong>92/100 James Suckling </strong></span><span style="font-size: 12px;">(årg. 2019)</span></em><br /><em>”A very attractive Morellino, offering berry, black-cherry and chocolate character with some walnut. Medium-bodied with firm, creamy tannins and a flavorful finish.”</em></p>
<p><em><strong><span style="color: #ff0000;">91/100 WineWherever, Rasmus Christensen</span></strong> <span style="font-size: 12px;">(årg. 2018)</span></em><br /><em>"Fyldig og frugtdrevet Sangiovese fra det relativt varme Maremma i Toscana. Hvilket får Sangiovese til at fremstå meget mere voluminøs og kraftig, med noter af modne brombær, svesker og vanilje. Frugten er moden og godt opvejet af syren, mens tanninerne er helt modne og næsten til at tygge i. Bredskuldret Sangiovese."</em></p>
<p><em><strong><span style="color: #ff0000;">90/100 Blue Lifestyle</span></strong> <span style="font-size: 12px;">(årg. 2018)</span></em><br /><em>"Rich ruby color, bright berry nose, silky, juicy and ripe, tangy and smooth, lovely, lush berry fruit, balanced and long."</em></p>
<p><em><strong><span style="color: #ff0000;">4,5 Thumbs Up – Houlberg</span></strong> <span style="font-size: 12px;">(årg. 2018)</span></em><br /><em>"Næsen har en lettere sødlig, aromatisk duft med blomsterpollen og håndsæbe, søde kirsebær, brombær og blommer. Der er lidt vanilje, candyfloss, urter og balsamisk syre, tør jord, sødbrændte fade og i det hele taget meget tilgængelig med let mentol og en nærmest pirrende kant. I munden har vinen lidt samme venlige ansigt, venlig, småsød samt småbitter og ganske imødekommende. Den har saftige kirsebær, lidt tørret i frugten og så alligevel med en ganske fin syre. Det er sgu da skruet ganske godt sammen og vinen har fin lang eftersmag, så Houlberg rater den til 4,5 tomler med pil op." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 119,95)</em></p>
<p><em>★★★★★ (5 ud af 5) Vinavisen (årg. 2018)</em><br /><em>"En dejlig, saftig og elegant rødvin med god frugt og god struktur - og en pikant syre til slut i den lange eftersmag. Nyd vinen til lette kødretter." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 119,95)</em></p>
<p>Drik den saftige vin til hjemmelavet pizza, pastaretter, charcuteri og modne oste. Servér ved 16-18° C.</p>
<p>Poliziano Lohra Morellino de Scansano er fremstillet på 85 % Sangiovese samt 15 % kirsebærlækker Ciliegiolo, som ifølge nyere DNA-forskning faktisk er stamfader til netop Sangiovese. Druerne er høstet i Magliano-kommunen i Toscana. Navnet ”Morellino” er det lokale navn for Sangiovese i denne del af Toscana. Vinen gærer i cementtanke, hvorefter 50 % modner på brugte franske egetræs-barriques og tonneaux. De resterende 50 % modner frugtbevarende på store cementtanke. Modningstiden på fadede er 10 måneder inden, at vinen aftappes på flaske, hvor den modner i yderligere 2-4 måneder før frigivelse.</p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Om Poliziano</strong></span></h2>
<p><em>”One of Montepulciano's true icons” – Robert Parker</em></p>
<p><em>Fedrico Carletti er besat af en gal Sangiovese-drue! Da han i 1980 overtog Poliziano fra sin far, startede han med at reducere vingårdens høstudbytte så drastisk, at kun de bedste 50-60% af druerne nu fandt vej til den færdige vin.</em></p>
<p><em>Vineriet blev totalmoderniseret, og italiensk bedste winemaker, 100 point-mirakelmanden Carlo Ferrini, blev indkaldt som ønologisk konsulent.</em></p>
<p><em>Resten er historie. Og få vil i dag betvivle, at Poliziano laver Sangiovese på niveau med de bedste (og langt mere kostbare) Brunello’er fra naboområdet Montalcino…</em></p>
<p><em>Fra 98 point-flagskibene Le Caggiole og Asinone til forbløffende stor Vino Nobile normale. Ikke at forglemme den eventyrligt frugtlækre Rosso di Montepulciano, der må kandidere kraftigt til titlen som Polizianos allerbedste køb til prisen.</em></p>
<p><em>Parallelt med kvantespringet i kvalitet er Poliziano siden etableringen i 1961 vokset i størrelse fra 22 til 136 beplantede hektarer i Montepulciano-området. De højtliggende marker med stenet jordbund og vulkansk ler giver optimale betingelser for dyrkning af Sangiovese, men glemmes må absolut ikke Polizianos Cru Classé-seriøse verdensklasse-Cabernet Sauvignon Le Stanze.</em></p>
<p><em>I de senere år har Federico Carletti opkøbt nye vinmarker i andre toscanske distrikter. Fra 7,5 hektar i Cortona DOC nær Arezzo kommer den fløjlslækre Pomerol-killer In Violas Merlot, mens 11 hektar i kystnære Maremma giver druer til en solbærlækre ”Bolgheri-betvinger”, Mandrone di Lohsa.</em></p>
<p><em>Navnet Poliziano er Carletti-familiens hyldest til den humanistiske poet Angelo Ambrogini (1454-1494), der var født i Montepulciano og kendt som ”Il Poliziano”.</em></p>