<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>“92 points. Pink grapefruit, peach, bitter almond and orange” <strong>– Robert Parker</strong><br />“92 point. Lingering mineral sensation and chalky finish." <strong>- James Suckling</strong><br />"92 points. A fantastic addition to Italy’s sparkling wine category” <strong>– Vinous</strong><br /></em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Barolo-druen på Champagne-metoden! Og hvilken vin…</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Her har du ikke bare en af Italiens bedste mousserende roséer – men også en ultrasjælden udgave på 100% Nebbiolo!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Parusso er andet end 99 point Barolo. Fra de samme topmarker i Monforte d’Alba har han i superårgangen 2016 begået et brag af en Champagne-killer – der ligesom vintagechampange opnår sin guddomelige kompleksitet ved hele 3 år lang flaskelagring på de fine gærerester! </span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Med sin appetitvækkende friskhed og sprøde finesse er Metodo Classico Extra Brut 2016 en uovertruffen optakt til enhver aften med Barolo eller anden italiensk vin på programmet. Topkandidat til støvlelandets bedste svar på roséchampagne!</span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I glasset sart pink med funklende kobberstrejf… Næsen er elegant vibrerende med toplækker duft af friske hindbær og skovjordbær, saltet pink grapefrugt, mynte, fersken, våd kalksten, toastet brioche og diskret vaniljekrydderi… På tungen frisk og sprød med en champagnefin, cremet mousse, der er en teksturmæssig fornøjelse i sig selv! Smagen byder på delikate - og dog insisterende - røde bærnoter parret med en dybe strejf af nødder, kagedej og ristet brød. Lang, mundrensende og udsøgt mineralsk finish. Yessir, det kan Nebbiolo også! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.</span></span></em></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Parusso Medoto Classico Extra Brut Millesimato 2016</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>92/100 Robert Parker</strong></span><br />“Made with Nebbiolo grapes from Monforte d'Alba, the Parusso 2016 Metodo Classico Extra Brut (with 7,400 bottles made) opens to a perfectly luminous appearance with a shiny copper color and fine beading. The bouquet exhibits pink grapefruit, peach, bitter almond and orange blossom. The wine ages on the lees for 36 months.”</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>92/100 James Suckling</strong></span><br />"Aromas of red apples, dried cherries, spicy undertones, citrus rind and hints of pink peppercorn. Medium- to full-bodied with crisp acidity and a lively, crunchy fruit character. Firm and structured palate with a lingering mineral sensation and chalky finish."</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>92/100 Vinous</strong></span><br />“The 2016 Extra Brut Metodo Classico is a varietal Nebbiolo that shows a salmon color in the glass, as a spicy mix og sour patch peach and candied lime are contrasted by hints of curry and tomato leaf. This is rich and round, with a pleasant inner sweetness and vibrant acidity that enlivens the red berries and sweet spices found within. It tappers off with gobs of minerality, keeping the expression fresh, as tart cherry and hint of dried strawbeeries fade. While a bit extroverted, this is a fantastic addition to Italy’s sparkling wine category.”</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den som en aperitif i lukusklassen – eller til sushi, rogn, fisk og skaldyr, tapas, lyst kød og cremede oste. Servér ved 8-10 °C. </span></span></p>
<div>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo, som Marco Parusso i superårgangen 2016 selekterer egne Barolo-marker i Monforte d’Alba. Umiddelbart efter høsten modner de hele drueklaser i et særligt indrettet lokale med nøje kontrol af temperatur og luftfugtighed. Herefter vinificeres de røde druer som en hvidvin på ståltank og egetræsfade. Her anvendes kun den mest delikate og fritløbende druemost, ”Mosto fiore”. Efter endt gæring følger andengæringen på flaske, der afsluttes med hele 36 måneders lagring på de fine gærrester.</span></span></p>
<h2 style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 0.5rem; font-size: 2rem; color: #212529; font-family: 'Open sans';"><span style="box-sizing: border-box; font-weight: bolder;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Om Parusso</span></span></span></h2>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-size: 16px; font-family: 'Open sans';"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><em style="box-sizing: border-box;">”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” <strong>- Robert Parker </strong></em></span></span></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-size: 16px; font-family: 'Open sans';"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">”Jeg lever kun én gang, og jeg giver alt, hvad jeg har!” Marco Parussos mission er at skabe ultimative Barolo-oplevelser, og med ratings op til 99 point er hans vine i årgang 2016 nået snublende nær det perfekte.</span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-size: 16px; font-family: 'Open sans';"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Vi finder vingården på en idyllisk bakketop i Monforte d’Alba, blot nogle få hundrede meter fra grænsen til Castiglione Falletto, hvor Marcos bedstefar Gaspare Parusso tilbage i 1901 købte familiens første parcel på Cru-marken Mariondino.</span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-size: 16px; font-family: 'Open sans';"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">I årtier gik hele druehøsten til familie, venner og lokale kooperativer, men Gaspares søn Armando så verdenklassepotentialet og begyndte i starten af 1970-erne </span></span></em><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">at opkøbe nye topmarker med henblik på </span></span></em><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">produktion af Barolo i eget navn.</span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-size: 16px; font-family: 'Open sans';"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">I 1986 kom den ønologuddannede Marco Parusso og søsteren Tiziana til, og siden har familien for alvor katapulteret sig frem i forreste geled af referenceproducenter. På lige fod med de helt tunge drenge som eksempelvis nabohuset Podere Aldo Conterno.</span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-size: 16px; font-family: 'Open sans';"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Familien råder i dag over 28 hektar vinmarker, hvoraf særligt Cru’erne Bussia og Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) er helliget Nebbiolo-druen. Alle marker dyrkes økologisk og zoneopdelt, så gødskning, beskæring og høsttidspunkt nøje kan tilpasses det enkelte mikroterroir.</span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-size: 16px; font-family: 'Open sans';"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Også i vinkælderen går Marco til ekstremer. H</span></span></em><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">elt usædvanligt tørrer han sine </span></span></em><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">håndplukkede drueklaser 5-7 dage i et ventileret rum efter høst. Denne opbevaring i kontakt med ilt danner blødere og mindre bitre tanninforbindelser i både druer og stilke, hvoraf op til 70% inkluderes i vinificeringen. </span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-size: 16px; font-family: 'Open sans';"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Efter flere dages aromaudtræk ved lav temperatur varmer Marco gæringstanken op til 33°C i 2 døgn for at trække maksimal farve fra drueskallerne. Derfor er Parussos Barolo’er altid mørke i farven. Så følger spontangæringen ved 25°C på roterende gæringstanke, der øger kontakten og smagsudvekslingen mellem drueskallerne og den gærende most. Når alt sukkeret er gæret ud, hæves temperaturen igen for at drive den sidste tannin og smagspower ud af skallerne, der samlet set udblødes helt op til 50 dage. Endelig modner Parusso sine Barolo’er 18 mdr. på nye franske barriquefade med de fine gærrester, der giver tekstur, finesse samt en "buffer-effekt" mod oxidering, så vinene kan flaskes med minimal tilsætning af svovl. Resultatet af anstrengelserne taler for sig selv... </span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-size: 16px; font-family: 'Open sans';"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Årlig produktion: 130.000 flasker vin, som fordeler sig på mousserende Nebbiolo, Sauvignon Blanc-hvidvine, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo og syv forskellige Barolo-vine. </span></span></em></p>
</div>