Product image

Parusso Langhe Bianco 2019

<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Liflig. Aromatisk. Dugfrisk. En dejlig norditaliensk Sauvignon Blanc fra ”Barolo-land”.</span></span></p> <p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Parussos Langhe Bianco er det sprøde og uhøjtidelige modstykke til søstervinen Rovella, der hører til Italiens største fadlagrede hvidvine på Sauvignon Blanc-druen.</span></span></p> <p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Piemonte er absolut andet end rødvin, hvilket kultproducenten Marco Parusso </span></span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">ubesværet demonstrerer med denne </span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">læskende og ele</span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">gante </span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Langhe Bianco. Salute!</span></p> <h2><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2> <p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Krystalklar i glasset med friske grønne nuancer. Næsen er frisk og aromatisk med ungdommelig duft af hyldeblomst, friskskårne æbler, grapefrugt, flintesten, mirabelle, solbærbusk og nælder - samt diskrete tropiske undertoner af melon, fersken og honning. I munden sprød og aromatisk med en let saltet, læskende friskhed. Essensen af altid sommerlig Sauvignon Blanc-charme! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.   </span></span></em></p> <h2><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Parusso Langhe Bianco</span></span></strong></h2> <p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong>90/100 James Suckling</strong></span> (årg. 2018)<br /> ” Tangy and fruity with sliced apples and peaches. Medium body. Flavorful finish.”</span></span></em></p> <p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den som aperitif – eller til friske serveringer med fisk og skaldyr, sushi, salater, antipasti og cremede oste. Servér ved 8-10°C</span></span></p> <p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100% Sauvignon Blanc, som håndhøstes fra kølige, primært nordvendte terroirs i Langhe-bakkerne. En let presning frigiver den mest delikate druemost, som gærer frugtbevarede på temperaturstyret ståltank. Vinen modner kortvarigt i kontakt med de fine gærrester for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.</span></span></p> <h2 style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 0.5rem; font-size: 2rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;;"><span style="box-sizing: border-box; font-weight: bolder;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Om Parusso</span></span></span></h2> <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;; font-size: 16px;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><em style="box-sizing: border-box;">”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker </em></span></span></p> <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">”Jeg lever kun én gang, og jeg giver alt, hvad jeg har!” Marco Parussos mission er at skabe ultimative Barolo-oplevelser, og med ratings op til 99 point er hans vine i årgang 2016 nået snublende nær det perfekte.</span></span></em></p> <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Vi finder vingården på en idyllisk bakketop i Monforte d’Alba, blot nogle få hundrede meter fra grænsen til Castiglione Falletto, hvor Marcos bedstefar Gaspare Parusso tilbage i 1901 købte familiens første parcel på Cru-marken Mariondino.</span></span></em></p> <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">I årtier gik hele druehøsten til familie, venner og lokale kooperativer, men Gaspares søn Armando så verdenklassepotentialet og begyndte i starten af 1970-erne </span></span></em><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">at opkøbe nye topmarker med henblik på </span></span></em><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">produktion af Barolo i eget navn.</span></span></em></p> <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">I 1986 kom den ønologuddannede Marco Parusso og søsteren Tiziana til, og siden har familien for alvor katapulteret sig frem i forreste geled af referenceproducenter. På lige fod med de helt tunge drenge som eksempelvis nabohuset Podere Aldo Conterno.</span></span></em></p> <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Familien råder i dag over 28 hektar vinmarker, hvoraf særligt Cru’erne Bussia og Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) er helliget Nebbiolo-druen. Alle marker dyrkes økologisk og zoneopdelt, så gødskning, beskæring og høsttidspunkt nøje kan tilpasses det enkelte mikroterroir.</span></span></em></p> <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Også i vinkælderen går Marco til ekstremer. H</span></span></em><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">elt usædvanligt tørrer han sine </span></span></em><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">håndplukkede drueklaser 5-7 dage i et ventileret rum efter høst. Denne opbevaring i kontakt med ilt danner blødere og mindre bitre tanninforbindelser i både druer og stilke, hvoraf op til 70% inkluderes i vinificeringen.     </span></span></em></p> <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Efter flere dages aromaudtræk ved lav temperatur varmer Marco gæringstanken op til 33°C i 2 døgn for at trække maksimal farve fra drueskallerne. Derfor er Parussos Barolo’er altid mørke i farven. Så følger spontangæringen ved 25°C på roterende gæringstanke, der øger kontakten og smagsudvekslingen mellem drueskallerne og den gærende most. Når alt sukkeret er gæret ud, hæves temperaturen igen for at drive den sidste tannin og smagspower ud af skallerne, der samlet set udblødes helt op til 50 dage. Endelig modner Parusso sine Barolo’er 18 mdr. på nye franske barriquefade med de fine gærrester, der giver tekstur, finesse samt en "buffer-effekt" mod oxidering, så vinene kan flaskes med minimal tilsætning af svovl. Resultatet af anstrengelserne taler for sig selv... </span></span></em></p> <p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: &quot;Open sans&quot;; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Årlig produktion: 130.000 flasker vin, som fordeler sig på mousserende Nebbiolo, Sauvignon Blanc-hvidvine, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo og syv forskellige Barolo-vine. </span></span></em></p>

Laveste pris:

119.95 DKK

Set hos Supervin

Specifications

Wine Type:

White Wine

Country:

IT

Region:

Piemonte

Vintage:

2019

Grape Varieties:

Sauvignon Blanc

Bottle Size:

750 ml

Prishistorik

Se hvordan prisen har udviklet sig over tid og find det perfekte tidspunkt at købe.

Log ind for at se prishistorik