<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>“94 points. Forest floor complexity and some chocolatey character” <strong>- Decanter</strong><br />”91 points. Beautiful smoothness on the palate” <strong>– WinesCritic</strong></em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Rosso eller Brunello di Montalcino?</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Da både druesorten og terroiret er identisk, kaldes Rosso di Montalcino ofte for mini-Brunello. Men i tilfældet Paolus 2019 når Rosso-kvaliteten faktisk op over skulderhøjde på den ægte Brunello-vare!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Med 94 point fra Decanters professionelle panel af blindsmagere tårner vinen sig langt op over, hvad Brunello di Montalcino genemsnitligt høster af anmelderpoint. Forskellen ligger i stilen.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Grundet den kortere fadlagring beriger denne Rosso os i den nye årgang 2019 med et langt mere friskt og frugtcharmerende udtryk af Sangiovese, end Brunello nogensinde formår at præstere. </span></span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Silkeblød. Parfumeret. Så ren og autentisk. Og så vanvittig value for money – ja, vi ka’ li den!</span></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vibrerende kirsebærrød farve i glasset... En frugtig duft af viol, friske Morello-kirsebær, tranebær, skovbund og sorte blommer vælter op fra glasset, mens Sangiovese-klassiske strejf af middelhavsurter, rusten jord, tobak og lidt læder frigør en heftig dose endofiner i hjernens lystcenter… På tungen silkeblød, ren og autentisk med slubrende saftig kirsebærfrugt i rå mængder. Nøj, hvor det smager! Saftighed og sublim drikkeglæde i overdådige mængder! Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.</span></span></em></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Molino di Sant’Antimo Paolus Rosso di Montalcino 2019</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>94/100 Decanter</strong></span><br />“Nice earthy nose with a touch of forest floor complexity and some chocolatey character. Savoury palate with long crunchy finish.”</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>91/100 WinesCritic.com</strong></span><br />“Delicious on the nose, it alternates red flowers with notes of bergamot, lime and green mandarin. Medium body, juicy and centered, it is thin but certainly does not go unnoticed thanks to the perfect polyphenolic maturity and the beautiful smoothness on the palate.”</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til saftige steaks, pastaretter og pizza, simremad, tapas, svamperisotto og modne oste. Servér ved 16-18°C</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese, som Molino di Sant’Antimo selekterer fra op mod 30 år gamle vinstokke på den nord- og østvendte enkeltmark Romana I 250 meters højde. Efter afstilkningen koldmacererer druerne I 2-3 dage ved under 10°C for at trække ekstra farve og frugtaromaer fra drueskindet. Herefter følger den frugtbevarende gæring på ståltank, hvor 10-15 dages skindkontakt beriger rødvinen med ekstra karakter, smag og tanninstruktur. Aflutningsvist modner Rosso’en 12 måneder på traditionelle 6000 liters slavonske egetræsfade samt 3 måneder på flaske før frigivelse til salg.</span></span></p>
<h2 style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 0.5rem; font-size: 2rem; color: #212529; font-family: 'Open Sans', 'pt serif', serif;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="box-sizing: border-box; font-weight: bolder;">Om Molino di Sant’Antimo</span></span></span></h2>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: #212529; font-family: 'Open Sans', 'pt serif', serif; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Molino di Sant’Antimo tilhører eliten af Brunello-producenter. For 40 år siden var Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skabte topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder Carlo at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin. Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate. De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. I dag laves husets vine af Carlo Vittoris datter, Valeri. Trods imponerende ratings - helt op til 97 point – har familien Vittori bibeholdt et meget sympatisk prisniveau. Både for Brunello og for husets populære supertoscanere, Asso og Perpaolo.</span></span></em></p>