<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Den sprødeste hvidvinsnyhed fra Toscana!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Det lille familiehus, Molino di Sant’antimo, er kendt for at lave Brunello og Supertoscanere med helt op til 97 point, men nu er det lykkedes os at få fat i deres saftige og rislende rene Chablis-killer på 100 % Chardonnay!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Stilen er kølig, citrusfrisk og mineralsk som en ægte Chablis takket være en perfekt beliggenhed på toppen af højen ved huset, 300 meters over havets overflade, hvor markerne kigger mod nordøst.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Smagenote</strong></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>I glasset lokker vinen med sin smukke gyldne Chardonnay-kulør. Duften er på charmeoffensiv med hvide blomster, saltet grapefrugt og mandarin, grønne æbler, citrusskal og lidt honningmelon. Under den friske frugt gemmer sig også mineralske strejf af våde sten samt let toastede noter fra modningen med gærresterne. I munden smyr vinen sig om tungen med en fyldig og intens Chardonnay-frugt, der unægteligt sender tankerne i retning af Chablis. Flot lang finish med æbler og gule stenfrugter. Forrygende hvidvinsnyhed fra 97-points huset i Toscana! Drik nu, eller gem 5-8 år. </em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den friske Chardonnay som aperitif eller servér den til fisk, skaldyr, sushi, kylling, pastaretter, lyst kød samt milde oste. Nyd vinen ved 10-13°C</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100 % Chardonnay, der er frembragt på en af Toscanas fineste kloner. Teamet på Molino di Sant’antimo høster druerne fra højen bag vinhuset, hvor de trives i 300 meters højde med en nordøst-vendt orientering. Når de modne druer ankommer til vineriet presses de nænsomt inden gæringen, der foregår på rustfri ståltanke. Efter endt gæring får vinen lov til at ligge med de fine gærrester i 6-8 måneder inden aftapning, hvilket er med til at give en dejlig cremet, Chablis-lignende mundfornemmelse.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Molino di Sant’antimo</strong></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Molino di Sant’Antimo er beliggende få km sydøst fra Montalcino, med berømte Tenuta Il Poggione som nærmeste nabo. Skønt vingården er relativ ung, har husets Brunello’er-og Toscana IGT-vine høstet masser af +90 ratings fra verdens førende vinskribenter.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Molino di Sant’Antimo ejes af Carlo Vittorio, som råder over 40 hektar med stenet og mineralholdig jordbund. Markerne er beliggende i 200-250 meters højde, og skråner mod syd og sydvest i retningen af Orcia-floden.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Molino di Sant’Antimo er udstyret med moderne fermenteringstanke og en fadkælder med store Alillier-fade samt franske og amerikanske 225 l. egetræsfade.</em></span></span></p>
<p> </p>