<p><span style="font-size: 14px;"><em>”97 points.” – <strong>A La Carte<br /></strong>“95 points. Complex… Very good length, great ageing potential” - <strong>Falstaff</strong></em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Pas på Pomerol… Markowitsch Ried Rosenberg er tilbage med 97 points i storårgangen 2020.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Gerhard Markowitschs vine har aldrig været bedre og han er senest blevet hædret med sin første 100 points rating nogensinde. Her forener han Pomerols finesse med Zweigelt-druens læskende kvaliteter vinen fra enkeltmarken Ried Rosenberg.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Ried Rosenberg har navn efter de vilde roser, der pryder den grusholdige enkeltmark og nyder Østrigs højeste klassifikation ”Erste Lage”. En vin i indiskutabel verdensklasse og en værdig konkurrent til Pomerol og St. Èmilion Grand Cru Classé. I glasset venter dig en overdådighed af frugt og elegance samt dyb smagskompleksitet fra hele 18 måneders luksus-fadlagring.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">”Østrigs bedste vinmager” med et nyt mesterværk fra en årgang 2020 som han selv kalder for ”Outstanding”!</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><strong>Smagenote</strong></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Ried Rosenberg 2020 pryder glasset med en tæt og dyb kirsebærrød farve. Luksuriøs og kompleks næse med saftspændte solbær, kirsebær og blommer, der elegant kombineres med violer og roser i den forføreriske duft. Under de florale noter og modne frugtnuancer gemmer sig cedertræ, tobak, chokolade, nellike, blyantspids, lakrids og kaffebønner fra den lange fadlagring. I munden lander vinen med stor Pomerol-power og silkebløde tanniner. Den velkrydrede bærfrugt fortsætter i smagen, der afsluttes af en forfriskende mineralitet og et let urtet touch. Mageløs østriger og seriøs Bordeaux-udfordrer! Drik nu eller gem +10 år fra høståret. </em></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Anmeldelser af Markowitsch Rosenberg 2020</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px; color: #ff0000;"><em><strong>97/100 A la Carte</strong></em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px; color: #ff0000;"><em><strong>5/5 stjerner - Vinaria Trophy</strong></em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em><strong><span style="color: #ff0000;">95/100 Falstaff</span><br /></strong></em><em>"Dark ruby garnet, opaque core, violet reflections, delicate lightening of the edges. Nuances of black fruit, fine Precious wood, delicate cassis and liquorice, tobacco nuances, attractive spiciness. Complex, ripe heart cherries, good freshness, ripe, supporting tannins, mineral-salty finish, some nougat, very good length, great aging potential."</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Ratings tidl årg. </em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><em><strong>94/100 James Suckling </strong></em></span><em>(årg. 2019)</em></span><br /><span style="font-size: 14px;"><em>“The deep nose of black fruit, toasty oak and savory notes pulls you into this rich and well-structured red that has impressive concentration and nice, chalky minerality at the long, polished finish. A blend of zweigelt, blaufrankisch and merlot.”</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><em><strong>98/100 Falstaff </strong></em></span><em>(årg. 2018)</em></span><br /><span style="font-size: 14px;"><em>“Deep dark ruby, opaque core, purple reflections with subtle brightening on the rim. Multi-faceted bouquet with delicate noble wood, attractive dark forest berry conserve and blackberry. Tightly meshed on the palate, ripe, black cherry, supporting, well-integrated tannins, freshness with fine nougat and minerality on the finish. Definite ageing potential.”</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><em><strong>94 point - Wine Enthusiast</strong></em></span> <em>(årg. 2018)</em></span><br /><span style="font-size: 14px;"><em>“Smoke, tar, plum and chocolate blend into a united, fruity richness on the nose. The palate is dense and compact, wonderfully fresh and endowed with really supple, fine and smooth tannins that are imbued with smoky tarry juiciness. This is one elegant number, full of poise and promise.” </em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Anbefales til oksekød, and, vildt, kalv, simreretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Rosenberg 2020 er fremstillet på 55 % Zweigelt, 30% Merlot og 15% Blaufränkisch, som håndhøstes midt i oktober fra den grusholdige enkeltmark Ried Rosenberg. Mosten spontangærer ved 30-32°C med 14-20 dages udblødning af drueskallerne. Vinen modner 18 mdr. på franske barriquefade.</span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Om Markowitsch</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin. </em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin! </em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…</em></span></p>
<p> </p>