<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Silkeblød og saftig - en klassisk St. Émilion…</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Kvaliteten af La Palatin er ikke tilfældig: Slottet er nabo til berømte Grand Cru Classé Ch. Monbousquet i det sydlige St-Émilion, og konsulterende winemaker er berømte Thomas Duclos.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">En vin, du ikke behøver at vente på i årtier, men som er hurtigt drikkeklar og lavet i en frugtbetonet og let fadkrydret stil. Men under de mange frugtlag, gemmer der sig en subtil kompleksitet, der løfter vinen flere niveauer op...</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">De 40-årige vinstokke sikrer koncentrationen i vinen, og druerne er dyrket efter bæredygtige principper, der yderligere højner kvaliteten. 2018 er på linje med den historiske årgang 2016 – flere ord er næsten overflødige.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Det bliver et rungende ja tak til denne ungdommeligt charmerende St. Émilion, der bliver bedre år for år… </span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Mon ikke den fremtidige belønning bliver Grand Cru classé-status til slottet - ligesom naboen?</span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Smagenote</strong></span></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>En dyb kirsebærrød farve i glasset. Vinen indleder med en herlig duft af viol, parfumerede skovbær, jordbær, blåbær, blomme og solbær. Noter af kakao, trøffel, lakrids, trøfler og mokka gemmer sig underneden den tykke og tætpakkede frugt, der balanceres af et lille, men behageligt stik af friskhed. En vin, der slutter elegant og med en blød landing på tungen… Lige til at gå i krig med for St. Émilion-folket og andre godtfolk. Drik nu eller gem +10 år fra høståret.</em></span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Anmeldelser af La Palatin de Chateau Palais Cardinal Saint-Emilion Grand Cru 2018</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90/100 Wine Enthusiast</strong></span><br />"One of the two second wines from the estate, this offers grapes selected from a single parcel. Properly for a second wine, this richly textured bottling is already developing well. As it ages, background tannins will smooth out and bring out the rich Merlot and Cabernet Franc flavors."</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90/100 Decanter</strong></span><br />"Bright black cherry, crushed strawberry and plum aromas lead on to a palate layered with mocha, dark chocolate and nutmeg."</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><em><strong>Silver Medal - Prix Plaisir Bettane & Desseauve 2020</strong></em></span></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den gerne til saftigt oksekød, lam, and, vildt, charcuteri, svampe og cremede oste. Server ved 16-18°C.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på et klassisk højrebredsblend af 68% Merlot, 22% Cabernet Franc og 10% Cabernet Sauvignon, der håndhøstes fra 40 år gamle vinstokke på 19 grusholdige hektar i det sydlige St-Émilion – direkte op ad den berømte Cru Classé Château Monbousquet! De gamle stokke og den veldrænede grusjord samvirker om at give et høstudbytte på lave 35 hektorliter pr. hektar. Den resulterende høje frugtkvalitet bevares ved temperaturstyret gæring på ståltank, som efterfølges af 15 måneders modning på et mix af betontanke og 1 år gamle franske barriquefade. </span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Chateau Palais Cardinal</strong></span></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Konsulterende winemaker: Thomas Duclos</em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Vi finder Palais Cardinal lidt syd for Saint-Émilion by, i kommunen Saint-Sulpice de Faleyrens, hvor vandløbet “La Fuie” skrærer sig igennem slottets grusholdige vinmarker.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>På dette gunstige terroir, beliggende klos op ad Grand Cru Classé Monbousquet, har man dyrket vin siden 1850. I 1947 opkaldte den daværende ejer vingården efter Palais Cardinal - en lokal slotsruin fra 1100-tallet, der i sin tid husede nevøen til Pave Clemens den Femte.<br />I 2008 blev vingården overtaget af familien Texier, der over de næste 10 år investerede store summer i at renovere faciliteterne og udvide terroiret. Som resultat blev vinkvaliteten så forbedre, at Maison Ballande fra 4. Cru Classé Prieuré-Lichine overtog ejendommen i 2018.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Næste skridt? Vi gætter Grand Cru Classé - nøjagtig ligesom naboen Monbousquet!</em></span></span></p>