<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"> "93-94 point. Hænger vildt lang tid i munden..." - Houlberg</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Outstanding Vintage! – Robert Parker om 2014 årgangen i Cote de Beaune og Pommard, som ligger på ”Route des Grands Crus” (Grand Cru-ruten).</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Længe har Volnay forsøgt at få deres vin solgt som Pommard, pga. appellationens verdensberømmelse for kompleks Power-Pinot Noir. Men det blev der sat en stopper for i det 20. århundrede.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">1. Cru marken La Platière ligger unikt, som en af de få marker i Pommard, sydvest på ”La Grande Combe” (den store skråning). Det er i dalen ned til floden Dheune, som majestætisk flyder igennem Pommard og skiller byen i to. Et gammelt mundheld siger: ”De bedste marker, har udsigt til vandet”, og vi er ikke i tvivl.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">La Platière får ekstra meget sol, som giver tæt frugt og dyb kompleksitet. Med Pommards verdenskendte terroir for sejlivede vine, er en drikkemoden Pommard det perfekte valg, når der skal serveres en vin med lidt år på bagen!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Den franske forfatter Victor Hugo (Klokkeren fra Notre Dame & Les Miserables) havde en forkærlighed for Pommard, og havde han smagt Jean Gagnerots 1. Cru La Platière, kunne han fylde en hel roman med smagsoplevelser!</span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Smagenote</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Dybe rubinrøde reflekser, med en totalt dominerende kraftfuld næse, fyldt med fuldmodne kirsebær, jordbær og hindbær. Et let urteudtryk fremkommer før sidste snif og vinen lander på tungen. Fyldig, ligetil og præcist baner vinen sig frem på tungen. De modne røde bær kæmper nu med et intenst, og hjerteligt velkomment fadpræg. Masser af varme krydderier, vanilje og allehånde leger med de bløde frugtnoter. Tanninerne er til stede, men ikke altoverskyggende, og med en laaaaang finish. Et glas til tak!</span></span></em></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af </span>Jean Gagnerot Pommard 1er Cru La Platiére 2014</span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>93-94/100 Houlberg</strong></span><br />"5,5 Thumbs Up. Smagen er heller ikke så rund, varm og comfy som 2013’eren, men syren er til gengæld stram, mineralsk og mundspidsende med en lys bitterhed. Som med 2013’eren er der bestemt ikke det mindste tegn på alder, for det er ungt, fint, tørt og tanninerne er tørre, vilde og man føler næsten, at vinen endnu er alt for ung. Den har sgu et langt syrligere væsen end 2013’eren, så dermed fremstår den skinger, stram, vild samt næsten utæmmet. Men man må give den … hænger vildt lang tid i munden. Med lidt luft i glasset dæmpes nogle af kanterne, så dermed vil mit råd være … smid den i kælderen eller dekanter absolut vinen i nogle timer forinden."</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Drik vinen som et enkeltstående glas, eller sæt den med fordel til oksebøffer, svinekotteleter fra grill, lammeryg med det hele, vildtryg, eller sammenkogte retter. Prøv med kraftige oste og servér vinen ved 15-17°C. Drik vinen nu eller gem 10-13 år fra høståret.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Druerne til denne vin som håndhøstes nænsomt i de tidlige morgentimer, før de fragtes til vineriet. Her foregår vinifikationen efter traditionelle metoder med moderne udstyr. Der gøres brug af frugtbevarende termoregulerede rustfri ståltanke, hvor en primær koldmacerationsproces gennemgås. Der gøres brug af lang gæring og Bourgogne-typisk pigeage (ned stampning af skaller) og remontage (overpumpning af vin fra bunden) for at udtrække optimal mængde farve og tannin. Efter endt gæring gennemgår vinen en sekundær maceration som når helt op til 30 grader celsius på ved sit varmeste punkt over 5 dage. Efter endt gæring fadlagres vinen med enorme 18 måneder på fransk eg hvoraf 40% er nye fade og de sidste 60% er tønder der er brugt 1-3 gange. Egen der bruges til tønderne, bliver hentet primært fra Vosges regionen i grænselandet til Tyskland.</span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Jean Gagnerot</strong></span></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Velkommen til slaraffenland for bourgognefans! Med burgundiske Jean Gagnerot i folden kan Supervin byde på en forrygende serie af topanmeldte bourgognevine til priser, vores konkurrenter får mere end svært ved at matche.</em></span></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault. </span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!</span></span></em></p>