<p><span style="font-size: 14px;"><em>"Chablis 2020: A Great Vintage” </em><strong><em>– Forbes.com</em></strong><strong><em><br /></em></strong><em>“96 points. Superb”</em><strong><em> – Wine Enthusiast Vintage Chart </em></strong><em>(årgangsskema)</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Chablis er aldrig smagt større…!</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Med hele 96 point tangerer 2020 historiens hidtil højest ratede årgang i Chablis hos Wine Enthusiast, og nu kan du nyde nogle af superårets lækreste dråber fra Jean Gagnerot.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Men skynd dig hellere… Hver eneste gang, vi har haft Chablis fra Jean Gagnerot på lager, er vinene revet væk på rekordtid. Kvaliteten er nemlig konstant i top og meget ofte topanmeldt.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Det her er fremragende mineralsk hvidvin af højeste karat, der passer helt perfekt, når der står sushi, østers, dampede fisk eller ”hvidvinsråhygge” på menuen… Meget få flasker!</span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Smagenote</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Nyskænket fra flasken står hvidvinen elegant citrusgul i glasset…. I næsen forførende frisk med lovning om seriøs Chablis! Komplekse champagnenoter og våd kalksten blander sig med nyplukkede forårsblomster, sprøde grønne æbler, salt citrusmineralitet og hvid fersken. Et par slyngture i glasset føjer karakteristiske træk af røg og flintesten til duftoplevelsen… I munden en herlig Chablis med klassisk cremet tekstur samt årgangens eminente balance mellem friskhed og frugtintensitet. I den lange, elegant glidende eftersmag fornemmer du igen de champagnelignende noter fra den lange modning på de fine gærrester… Vitterligt en stor Chablis! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret. </em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Nyd denne lækre Chablis til dampet fisk, sushi, stenbiderrogn, østers og skaldyr, lette røgvarer, fjerkræ, stuvede grøntsager, salater og cremede oste. Servér ved 10-12°C</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Vinen er skabt på 100% Chardonnay, som Jean Gagnerot selekterer fra udvalgte parceller med kalksten, mergel østersfossiler fra juratidens havbund. Straks ved ankomst til vineriet presses druerne i skånsom blærepresse, der kun frigiver den mest delikate Chardonnay-most. Herefter køles mosten ned og klares ved bundfældning af urenheder over 48 timer. Selve gæringen sker på ståltank med frugtbevarende temperatursyring ved 16-20°C for at holde Chablis-vinens aromaer helt friske. Afslutningsvis hviler hvidvinen 8-10 måneder i kontakt med de fine gærrester, der godt hjulpet af hyppige omrøringer føjer fedme, smagsdybe og champagnelignende komplæeksitet til smagsoplevelsen.</span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Om Jean Gagnerot</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Det er lykkedes vores indkøber at få fingre i endnu et større parti skatkammervine af Jean Gagnerots populære bourgogner, som vi trods de omsiggribende prisstigninger nu kan præsentere til rekordlave priser:</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Kendte navne som Chablis, Meursault, Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges og Corton i spændende selskab med vaskeægte valuevine fra Hautes Cotes de Nuits, Mercurey, Ladoix, Savigny-lès-Beaune, Viré-Clessé, Mâcon-Charnay og Fixin. Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault. </em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!</em></span></p>