<p><em>4,3 stjerner – <strong>Vivino <br /><br /></strong>"I can say with confidence that 2022 is the best vintage for Burgundy in a very long time" <strong>- James Suckling</strong></em></p>
<p>Powerfuld, pompøs og ganske enkelt en perfekt Pommard 1er Cru fra verdens mest legendariske auktion, Hospices de Beaune. Vi har hjembragt godt 10 kasser af denne topcuvée i den hypede årgang 2022 som James Suckling udråber som en af de bedste i nyere tid.</p>
<p>Historisk set har det berømte Hospices de Beaune-hospital været finansieret af denne verdensberømte auktion, og de forskellige cuvéer er opkaldt efter velgørere, der har haft stor betydning for hospitalets drift.</p>
<p>Som navnet indikerer, så er er denne Pommard navngivet efter den søsterorden af nonner, der plejede de syge på hospitalet siden dets grundlæggelse i 1443. Ofte så man, at disse nonner testamenterede alle deres værdier til hospitalet, når de døde.</p>
<p>Denne Pommard 1er Cru er skabt på druer fra nogle af de absolut bedste topmarker i appellationen, herunder Epenots, Refène og endelig Rugiens Hauts, der er mange betragtes som en overset Grand Cru-mark i Pommard.</p>
<p><em>“If Pommard ever obtains Grand Cru status for one of its vineyards, it should be Les Rugiens.” – <strong>Robert Parker</strong></em></p>
<p>Dyb, powerfuld Pommard med kæmpe lagringspotentiale fra en af de bedste årgange i Bourgogne i nyere tid.</p>
<p><strong>Anmeldelser af Hospices de Beaune Pommard 1er Cru Cuvée Dames de La Charité 2022</strong></p>
<p><strong><em><span style="color: #ff0000;">4,3 stjerner Vivino</span> </em></strong><em>(1073 bedømmelser, set over alle årgange. 01/11 2024<strong>)</strong></em></p>
<p>Nyd den til steaks, andebryst, fuglevildt, grillet tun og laks, tapas, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C</p>
<p>Denne Pommard 1er Cru er skabt på druer fra nogle af de absolut bedste topmarker i appellationen, herunder Epenots, Refène og endelig Rugiens Hauts, der er mange betragtes som en overset Grand Cru-mark i Pommard.</p>
<p>Vel ankommet til vineriet i Beaune sorteres og afstilkes druerne, inden et transportbånd fører de intakte druer videre til gæringstanken. Her følger 4 til 5 dages koldmaceration ved 10°C, hvilket fremmer udtrækket af farvestoffer og frugtaromaer i mosten. Under gæringen fortager chef-winemaker Ludivine Griveau i de første 8-10 dage manuelle ”punch downs”, som trækker saft, kraft og tanniner fra drueskallerne. Herefter følge yderligere 3-5 dages maceration. Vinen fuldendes med 10-12 måneders lagring på de fineste 228 liters egetræsfade. </p>
<p>Alle vine fra Hospices de Beaune auktioneres i helt nye egetræsfade, som kældermester Ludivine Griveau selekterer fra flere franske bødkere. Fadet bag denne rødvin er handlet på Hospices de Beaunes auktion i november 2022 – og efterfølgende modnet i kælderen hos køberen, bourgognehuset Prosper Maufoux. Overskuddet helliges velgørende formål.</p>