<p style="margin-top: 0cm;"><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Så bliver det ikke mere historisk… 1er Cru Beaune, der sælges som den første vin på den legendariske auktion. </span></p>
<p><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Vi er tildelt i alt 54 flasker Hospices de Beaune ”Beaune 1er Cru” i årgang 2021, hvor efterspørgslen slog alle rekorder. </span></p>
<p><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Historisk set har det berømte Hospices de Beaune-hospital været finansieret af denne verdensberømte auktion, og de forskellige cuvéer er opkaldt efter velgørere, der har haft stor betydning for hospitalets drift. </span></p>
<p><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Lige præcis denne 1er Cru Beaune hylder de nonner, der plejede de syge dengang hospitalet blev grundlagt i 1443. Vinen er sammensat af 1er Cru druer fra i alt 3 forskellige marker, Bressandes, Teurons og Mignottes. </span></p>
<p><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Førstnævnte ligger på øverst placeret på skråningen med en let mergel-holdig jordbund, der giver finesse til vinen. Teurons har mere stenet mergel og bidrager således med mere tyngde til smagen. Endelig er der Clos de la Mignotte, som består af særdeles gamle vinstokke og herfra får man masse af power og tanniner til at give struktur og lagringspotentiale. </span></p>
<p><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Her på du floral, elegant Beaune Pinot med stor smagpower fra Prosper Maufoux, der forkæler topvinen med helt op til 10-12 måneder fadlagring på de fineste 228 liters egetræsfade.<strong> </strong></span></p>
<p><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Nyd den til steaks, andebryst, fuglevildt, grillet tun og laks, tapas, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C</span></p>
<p><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Vinen er skabt på 100 % Pinot Noir, der høstes fra i alt 3 forskellige 1er Cru-marker, Bressandes, Teurons og Mignottes. Førstnævnte ligger på øverst placeret på skråningen med en let mergel-holdig jordbund, der giver finesse til vinen. Teurons har mere stenet mergel og bidrager således med mere tyngde til smagen. Endelig er der Clos de la Mignotte, som består af særdeles gamle vinstokke og herfra får man masse af power og tanniner til at give struktur og lagringspotentiale. </span></p>
<p><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Vel ankommet til vineriet i Beaune sorteres og afstilkes druerne, inden et transportbånd fører de intakte druer videre til gæringstanken. Her følger 4 til 5 dages koldmaceration ved 10°C, hvilket fremmer udtrækket af farvestoffer og frugtaromaer i mosten. Under gæringen fortager chef-winemaker Ludivine Griveau i de første 8-10 dage manuelle ”punch downs”, som trækker saft, kraft og tanniner fra drueskallerne. Herefter følge yderligere 3-5 dages maceration. Vinen fuldendes med 10-12 måneders lagring på de fineste 228 liters egetræsfade. </span></p>
<p><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">Alle vine fra Hospices de Beaune auktioneres i helt nye egetræsfade, som kældermester Ludivine Griveau selekterer fra flere franske bødkere. Fadet bag denne rødvin er handlet på Hospices de Beaunes auktion i november 2021 – og efterfølgende modnet i kælderen hos køberen, bourgognehuset Prosper Maufoux. Overskuddet helliges velgørende formål.</span></p>