<div>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">"97 points. Full body, tight and powerful. This is so focused and long" <strong>- James Suckling</strong></span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">De sidste flasker i Europa? </span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Det har indrømmet været en prøvelse at holde nallerne fra Carlo Ferrinis totalt lækre Giodo Toscana IGT 2015. Men nu viser vores allersidste kælderrester for alvor den topklasse, der gør 2015 til et legendarisk Bru</span></span><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">nello-år.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Sangiovese-druerne er plukket fra selvsamme enkeltmark som samme årgangs 100-point-Brunello, men Carlo laver sin Toscana IGT i en mere frugtlækker stil med kortere fad- og flaskemodning. Og hvilken fabelagtig toscansk rødvin!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Er du beundrer af Brunello, tosset med Toscana og snotforelsket i Sangiovese... Så lad ikke denne sjældne kælderskat undslippe dine kræsne og hundrende smagsløg... Ren verdensklasse. </span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Funklende kirsebærrød med begyndende moden kant.... Næsen lover super elegant Sangiovese med duft af tørrede rosenblade, tranebær, kirsebær og brombær, der strømmer op fra glasset sammen med dybe strejf af våd skovbund, søde krydderier og strejf af mynte.... I munden frisk, solmoden og vedvarende, men først og fremmest enormt elegant og en en gryende moden kompleksitet, der får englene til at synge. Perfekt afstemt afslutning med friskhed, urtestrejf og silkebløde tanniner. Stor vin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.</span></span></em></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Anmeldelser af GIODO Toscana IGT 2015</strong><br /></span></span></h2>
</div>
<div>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><span style="color: #ff0000;">97/100 James Suckling</span> </strong></span><br /><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">” This is a linear and dense red with blackberry, black cherry and floral aromas and flavors. Full body, tight and powerful. This is so focused and long. I love the fresh acidity and solid, fruit-coated tannins.”</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><span style="color: #ff0000;">92/100 Robert Parker</span> </strong></span><br /><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">“What stands out here is the quality of the primary fruit, which is exuberant and rich but elegantly contained at the same time.”</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><span style="color: #ff0000;">92/100 International Wine Report</span> </strong></span><br /><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">“This medium-bodied Rosso is elegant and well balanced with lovely fine, silky tannins and lovely overall balance. A lovely showing from Carlo Ferrini”</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anbefales til grillet oksekød, indmad, lam, italienske specialiteter, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">2015 Toscana IGT er fremstillet af 100% Sangiovese fra Giodo-marken i det centrale Montalcino. Marken skråner 10% mod sydøst, og har en jordbund af porøs og fossilholdig kalksten. Druerne dyrkes økologisk, og vinen fremstilles med skånsom ”hands off” winemaking – dvs. ingen tilsætning af gær og en kort macerationstid, uden ”pump-overs”. Modnet 12 måneder på franske egetræsfade, samt 12 måneder på flaske. </span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Om GIODO</strong></span></h2>
<p><em>”Dette er min drøm.”, fortæller topønologen Carlo Ferrini om sit Giodo-projekt. Fra en lillebitte mark i det centrale Montalcino fremstiller Carlo to gigantiske Sangiovese-vine, hhv. Giodo Toscana Rosso IGT og Giodo Brunello di Montalcino. Vinene har opnået hhv. 97 og 100 pts. hos James Suckling.</em></p>
<p><em>Wine Spectator kalder Carlo Ferrini for ”one of Tuscany’s great winemakers”. Og det er vel ikke for meget sagt, når man bl.a. har skaffet 100 ”perfekte” Parker pts. til Casanova di Neri? Sideløbende med sin karriere som konsulterende ønolog købte Carlo Ferrini i 2002 sit eget stykke land, hvor han på lidt over 2 ha plantede 15 forskellige Sangiovese-kloner.</em></p>
<p><em>Marken blev døbt Giodo, en sammentrækning af Giovanna og Donatello (Carlos forældre). Fra dette kølige, solbeskinnede terroir har Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator frembragt vine i verdensklasse - fra første årgang (2009) og frem til i dag. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resterende 60% kan modne til perfektion. Første høstrunde helliges Brunello’en, mens de resterende druer for lov at hænge en uges tid ekstra, inden de høstes til Toscana IGT.</em></p>
</div>