<p><span style="font-size: 14px;">Sangiovese for Bourgogne-fans!</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Carlo Ferrinis kult-Brunollo, GIODO, har 3 gange høstet 100 point. Han kunne godt lave flere flasker, men Brunello-konsortiet sætter strenge grænser for, hvor mange flasker fra GIODO-marken, der må have Brunello på etiketten.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Derfor bruger han en del af druerne fra samme mark til at lave GIODO La Quinta – og det må være en af Italiens absolut mest luksuriøse vine til at bære den beskedne ”IGT”-betegnelse.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>"The fruit is basically the same" - Robert Parker om druematerialet i GIODO Brunello og “La Quinta” </em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Det her er altså 100 % Sangiovese fra GIODO-marken, men som til gengæld modnes i 12 måneder på franske egetræsfade i stedet for den mere langstrakte Brunello-modning.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Resultatet er et nærmest burgundisk udtryk af Sangiovese. Saftigt som et modent Morello-kirsebær tilført svævende lette tanniner og skovbundsmineralitet. Her i den perfekt modne årgang 2014, der må opleves af alle, der elsker Brunello såvel som Bourgogne!</span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Smagenote</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Fornem kirsebærrød farve i glasset med små orange antydning i kanten. Næsen er elegant og parfumeret med tørrede blomster, ribs, tranebær, skovbær og røde kirsebær i fantastisk forening. Middelhavsurter viser sig på bagkanten, og de suppleres af fine antydninger af tobak, læder og skovbund. En gavmild mængde saftighed og en nærmest esoterisk elegance præger oplevelsen, der alligevel er kompleks og med en dybde, som vil gøre de fleste bourgogner topmisundelige! Uovertruffen vin og Sangiovese-gudedrik! Drik nu eller gem 10-12 år fra høståret.</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Anbefales til grillet oksekød, indmad, vildt, lam, italienske specialiteter, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">2019 Toscana IGT er fremstillet af 100% Sangiovese fra Giodo-marken i det centrale Montalcino. Marken skråner 10% mod sydøst, og har en jordbund af porøs og fossilholdig kalksten. Druerne dyrkes økologisk, og vinen fremstilles med skånsom ”hands off” winemaking – dvs. ingen tilsætning af gær og en kort macerationstid, uden ”pump-overs”. Modnet 12 måneder på franske egetræsfade, samt 12 måneder på flaske.</span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Om GIODO-projektet</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>”Dette er min drøm.”, fortæller topønologen Carlo Ferrini om sit Giodo-projekt. Fra en lillebitte mark i det centrale Montalcino fremstiller Carlo to gigantiske Sangiovese-vine, hhv. Giodo Toscana Rosso IGT og Giodo Brunello di Montalcino. Vinene har opnået hhv. 97 og 100 pts. hos James Suckling.</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Wine Spectator kalder Carlo Ferrini for ”one of Tuscany’s great winemakers”. </em><em>Og det er vel ikke for meget sagt, når man bl.a. har skaffet 100 ”perfekte” Parker pts. til Casanova di Neri? Sideløbende med sin karriere som konsulterende ønolog købte Carlo Ferrini i 2002 sit eget stykke land, hvor han på lidt over 2 ha plantede 15 forskellige Sangiovese-kloner.</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Marken blev døbt Giodo, en sammentrækning af Giovanna og Donatello (Carlos forældre). Fra dette kølige, solbeskinnede terroir har Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator frembragt vine i verdensklasse - fra første årgang (2009) og frem til i dag. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resterende 60% kan modne til perfektion. Første høstrunde helliges Brunello’en, mens de resterende druer for lov at hænge en uges tid ekstra, inden de høstes til Toscana IGT.</em></span></p>