<div data-video-src="683685774"> </div>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Italiens bedste winemaker slår til igen – guddommelig flot Brunello fra Carlo Ferrini.</strong></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Giodo Brunello 2013 folder sig ud som en påfuglehale af overdådig velsmag - rent guf for Brunello-fans! </strong></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Pragtfuld næse med visne blomster, kirsebær, blommer og modne brombær, samt elegante strejf af lakrids, cedertræ, skovbund, læder, urter, espresso og lakrids. I munden rank og elegant, men samtidig med en stor, stor rødvins klasse, koncentration og kompleksitet. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.</strong></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><span style="color: #ff0000;">96/100 James Suckling</span> </strong></span></em></span><br /><em style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>” Plenty of dried fruit with figs and mushroom undertones. Full body, silky tannins and a ripe fruit, lemon rind and spice aftertaste. Condenses down to a refined and beautiful finish.”</strong></span></em></p>
<p><em style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><strong>96/100 Doctor Wine</strong></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><span style="color: #ff0000;">95/100 Robert Parker</span></strong></span></em></span><br /><em style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>“…the wine brings forth a spinning whirl wheel of integrated tones that all blend into one. The bouquet is broader, wider and more all-encompassing than you usually get with the slightly nervous and skittish Sangiovese grape. The mouthfeel offers a similar level of wholeness and oneness.”</strong></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Anbefales til grillet oksekød, indmad, lam, italienske specialiteter, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.</strong></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Giodo Brunello di Montalcino er fremstillet af 100% Sangiovese fra Giodo-marken i det centrale Montalcino. Marken skråner 10% mod sydøst, og har en jordbund af porøs og fossilholdig kalksten. Druerne dyrkes økologisk, og vinen fremstilles med skånsom ”hands off” winemaking – dvs. ingen tilsætning af gær samt kort maceration uden ”pump-overs”. Modnet 36 mdr. på franske 500 l. egetræsfade samt 12 mdr. på flaske.</strong></span></span></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>”Dette er min drøm.”, fortæller Carlo Ferrini om sit Giodo-projekt. Fra en lillebitte mark i det centrale Montalcino fremstiller Carlo to gigantiske Sangiovese-vine, hhv. Giodo Toscana Rosso IGT og Giodo Brunello di Montalcino. Vinene har opnået hhv. 97 og 100 pts. hos James Suckling. Wine Spectator kalder Carlo Ferrini for ”one of Tuscany’s great winemakers”. Og det er vel ikke for meget sagt, når man bl.a. har hjulpet Casanova di Neri til 100 ”perfekte” Parker pts.?</strong></span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Sideløbende med sin karriere som konsulterende ønolog købte Carlo Ferrini i 2002 sit eget stykke land, hvor han på lidt over 1 ha plantede Sangiovese. Marken blev døbt Giodo, en sammentrækning af Giovanna og Donatello (Carlos forældre).</strong></span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Fra dette kølige, solbeskinnede terroir frembringer Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator vine i verdensklasse. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resterende 60% kan modne til perfektion. Første høstrunde helliges Brunello’en, mens de resterende druer for lov at hænge en uges tid ekstra, inden de høstes til Toscana IGT.</strong></span></span></em></p>