<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>"94-97 point. Én af de bedste Bourgogne vine, som jeg har smagt i lang tid"</em><br />– Houlberg</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>"96 point. Bør ikke anbefales til varm mad. For så bliver maden kold..."</em><br />- Flaskehalsen</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Jep, de danske anmeldere var helt deroppe at ringe over årgang 2014… Nu har vi fået samme top-value-bourgogne hjem.. men i den endnu større årgang 2018.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Pssst… Dette mikroparti kommer fra en ung, opstigende stjerne i Bourgogne, hvis vine allerede kan købes i Danmark. Men til helt andre priser end her…</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">En google-søgning afslører næppe noget om navnet Gabriel Chevalier. For vi har indkøbt vinen under et ”hemmeligt” label - og kun derfor kan vi sælge til helt unik pris!</span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen lokker brilliant kirsebærrød fra glasset…. Næsen emmer af friske roser og rød frugt som kirsebær, hindbær og jordbær, der suppleres på elegant vis af skovbund, svampe, vanilje, røget mineralitet og lidt animalsk læder. I munden silkefin med powerårgangens venlige, indsmigrende frugtcharme, der i eftersmagen åbner op for fine detaljer fra fadet og udsøgte mineralske nuancer. Klassisk Bourgogne på et meget højt niveau - og bestemt ikke ulig nabovinene fra Nuits-St-Georges! Drik nu eller gem 10-15 år fra høståret.</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Anmeldelser af Gabriel Chevalier Côte de Nuits Villages</strong></span></span></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>94-97/100 Houlberg</strong></span> (årg. 2014)<br />"6 Thumbs Up: I glasset er vinen lys og transparent ... meget lys og transparent, måske lidt smågrumset, mens duften bare er to die for, virkelig animalsk, landlig og æterisk med en nærmest lys, syrlig og moden frugt, jordbær, lyse kirsebær, lidt lakrids, tobak, morkler, blomster og måske er vinen endda lidt parfumeret. Det dufter langt bedre, end jeg havde forventet ... sådan lys, modent, fin, sart og feminint med lidt sødme i slutfasen. Rund, lys og lækker. Det smager også voldsomt godt ... det er en lys, imødekommende, moden og elegant smag, vildt fint balanceret med de modne og lyse bær, en afrundet og håndfast syre, sødme, et vildt let tråd, elegance samt luftighed. Det er én af de bedste Bourgogne vine, som jeg har smagt i lang tid ... og prisen er det næsten en fornærmelse ... kan man vitterlig få denne vin til sådan en lav pris. Stjæl den før din nabo og din drikfældige svigermor ... men husk at den er en hemmelighed. Det bliver 6 tynde fingre med svag pil ned ... men fuck det smager godt. Elsker letheden i denne vin."</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>96/100 Flaskehalsen</strong></span> (årg. 2014)<br />"Virkelig lækker – der er så meget plads til alle de små finurligheder, den rummer – bør ikke anbefales til varm mad. For så bliver maden kold, inden man kan fokusere på andet end vinen…”</span></span></em></p>
<p><span style="color: #daa520;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">★★★★★</span></span></span><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"> <span style="color: #ff0000;"><strong>Ekstra Bladet </strong></span>(årg. 2014)<br />"Jordbær, hindbær i smagen med let modne svampede noter og krydderier. Kølig i udtrykket men fint balanceret. Krydret let afslutning."</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til grillet fisk, fjerkræ, fuglevildt, tatar, svamperetter, charcuteri og milde oste. Servér ved 14-17 °C.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen kommer fra udvalgte climats i Côte de Nuits Villages. Jordbunden er præget af ler, grus og hård kalksten. Vinen lagres i 12 måneder på fad. En vin med en virkelig flot koncentration og finesse, der er en fin introduktion til stilen hos Gabriel Chevalier Der produceres ca. 5000 flasker årligt.</span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Gabriel Chevalier</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinhuset bag Gabriel Chevalier blev etableret i slutningen af 1800-tallet, hvor stifteren opkøbte marker i Nuits Saint Georges og senere fortsatte udvidelserne af markerne til andre dele af Bourgogne. Foretagendet drives i dag af 5. generation, der har været med til at løfte huset op i en helt ny kvalitetsliga. Med respekt for det gamle håndværk og det særlige terroir laves der vin i særklasse med et helt unikt udtryk. Der lægges vægt på økologiske praksisser og begrænset høstudbytte for at sikre kvaliteten. Stilen er elegant og finesserig med masser af fin frugt og en flot koncentration. Omkring 10 hektar tilhører domænet med parceller beliggende i Côte de Nuits Villages, mens de også laver vin i Aloxe-Corton. Indehaveren anses for at være en opstigende stjerne i Bourgogne, og hans alder taget i betragtning, er det imponerende, hvad han har opnået. Der spås en lys fremtid for Bourgognes nye talent, der med sin ungdommelige energi udgør et friskt pust i vinverdenen, og husets vine står allerede på menuen hos flere toprestauranter i verden.</span></span></em></p>