<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vores Chianti Classico-topleverandør Fontalpino har givet os et corona-vanvidstilbud på deres enkeltmarks-supertoscaner 2014 Montaperto. Vinen er fremstillet på et genialt blend af Sangiovese, Gamay og Alicante, og 100 point-vinmageren Carlo Ferrini har været med til at lave den. I en alder af seks år smager vinen forrygende; elegant, mineralsk og appetitvækkende saftig.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinens gennemsnitspris på Wine-Searcher er 165 kr. Plus moms. Se lige vores pris!</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Stærkt begrænset lager! </span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Mørk kirsebærrød i glasset. Næsen lokker med et perfekt mix af mørke bær og forrygende modne nuancer… hindbær, kirsebær og solbær mænger sig veloplagt med læder, middelhavsuter, mørk chokolade og ristede kaffebønner. I munden flot fyldig med frugt, fad og modne noter fra flaskelagringen i virkeligt spændende samspil. Eftersmagen er lang og læskende med venlige og samtidig madvenlige tanniner. Bravo! Drik nu, eller gem + 10 år fra høståret.</span></span></em></p>
<h2><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Fontalpino Montaperto Toscana IGT 2014</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong>90/100 James Suckling</strong></span><br />
” A light and fruity red with pretty plum and orange character. Fresh finish. Drink and enjoy.”</span></span></em></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til kraftige pastaretter, saftige steaks, lam med urter, svamperetter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Supertoscaneren er fremstillet på et blend af 34% Sangiovese, 33% Alicante Bouschet og 33% Gamay, nøje tilsmagt af Gioia Cresti og hendes ægtemand, 100 point-winemakeren Carlo Ferrini... Sangiovese for toscansk elegance. Alicante Bouchet for mørk farve og superpower. Gamay for læskende bærfrugt. Druerne håndplukkes fra den højtliggende enkeltmark Monteperto, og vinen gærer med 15-20 dages udtræk af farve, smag og tannin fra drueskallerne. Rødvinen fuldendes ved 8 mdrs. lagring på delvist nye franske barriquefade.</span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Om Fontalpino</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder vi Carpineta Fontalpino. Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen og terroiret præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer. Samtidig lader vinmager Gioia Cresti druemosten spontangære (med naturligt forekommende gærstammer), da hun derved fremmer Castelnuova Berardenga-områdets særlige karaktertræk i sine vine. Alle Chianti-vine modner på mellemstore franske egetræsfade, og populært sagt placerer vinstilen sig mellem det traditionelle og det moderne. Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen. Udover de flot anmeldte Chianti’er fremstiller Fontalpino bl.a. den barriquemodnede ”supertoscaner” Do Ut Des. Seneste skud på stammen er den spændende boblevin, Boulé: 90% Sangiovese og 10% Merlot, forkælet som en kostbar Champagne med hele 2 års flaskemodning på gærresterne!</span></span></em></p>