<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">De sidste flasker i verden!!!</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">100 points vinmageren hos Fontalpino, Carlo Ferrrini, lavede kun 5000 flasker af denne sensationelle Sangiovese i 2010 – nu har vi fået de sidste 150 flasker i verden…</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Chianti Classico bliver ikke større end det her. Den enestående årgang 2010 lovprises af Robert Parker og James Suckling som ”Extraordinary” og ”Suberb” med 96/100 points.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Efter 11 år på langs i producentens kølige kældre kan du glæde dig til Sangiovese med så stor frugtrigdom, blødhed og fadkompleksitet, at de fleste ville gætte på stor Brunello i glasset. </span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Wine Spectator har anmeldt vinen ved en pris på over 300 kroner. Hvis du er hurtig, kan du nå at smage drikkemoden Chianti Riserva fra en af alle tiders bedste årgang til UNDER halvdelen.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Smagenote</strong></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>Nyskænket i glasset står vinen med en imponerende dyb teglstensfarve. Eventyrlig næse med tørrede violer, moden bærfrugt og Amarena-kirsebær, der elegant sammenvæves med dybe noter af læder, tørret kød, vanilje og varme krydderier fra fadlagringen. I munden smyger vinen sig om tungen med sin silkefine Sangiovese-frugt, der bærer præg af 2010-årgangens exceptionelle smagskoncentration. De mange års lagring har poleret og blødgjort tanninerne, så man bare kan læne sig tilbage og nyde den dybe frugt og komplekse smag. En lang, mineralsk finish med delikate hints af tobak og urter afrunder en sublim Sangiovese-oplevelse. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret. </em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Anmeldelser af Fontalpino Chianti Classico Riserva 2010</strong></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong><em>91/100 James Suckling</em></strong></span><br /><em> "A soft and fruity red with a plum and tangerine character…This is tight and precise.”</em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong><em>91/100 Wine Spectator</em></strong></span><br /><em>"Ripe cherry, currant, licorice… will benefit from a grilled steak or some time in the cellar. 48 dollars.”</em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong><em>91/100 International Wine Report</em></strong></span><br /><em>“The 2010 Carpineta Fontalpino Chianti Classico Riserva brings wonderful aromas and flavors of blackberries, cherries and roasted plums mixed with spices, leather and damp earth. It's nicely balanced and structured around soft, velvety tannins that carry through to the smooth spice-tinged finish.”</em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong><em>91/100 Falstaff</em></strong></span><br /><em>“Rich, very dark ruby. Lots of rich dark berry fruit on the nose, like cassis and ripe blackberries. Round and supple on the palate, builds up nicely, grippy, dense tannins, surrounded by fine enamel, mineral and persistent in the final."</em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong><em>90/100 Robert Parker</em></strong></span><br /><em>"Brimming with bright fruit… backed by tight mineral nuances that add focus and definition.” </em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vin af denne kaliber kan sagtens nydes som et luksuriøst hyggeglas for sig selv. Du kan også med fordel servere vinen til stegt rødt kød, charcuteri eller modne oste. Nydes ved 15-18°C.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Fontalpino Chianti Classico Riserva 2010 er fremstillet på 100 % Sangiovese, der håndplukkes fra husets enkeltmark, Dofana. I 230 meters højde yder vinstokkene Sangiovese af højeste kvalitet.<br />
Efter høsten presses druerne nænsomt, hvorefter de macererer i 18 dage for at udtrække ekstra smag og farve. Vinen ved 28 til 30 grader, hvorefter bliver lagt på små barriques i 18 måneder. Herefter aftappes vinen, hvorefter den modner 6 måneder på flaske inden frigivelse.<br />
Kun 5.000 flasker produceret!</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Carpineta Fontalpino</strong></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder vi Carpineta Fontalpino. Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen og terroiret præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer. Samtidig lader vinmager Gioia Cresti druemosten spontangære (med naturligt forekommende gærstammer), da hun derved fremmer Castelnuova Berardenga-områdets særlige karaktertræk i sine vine. Alle Chianti-vine modner på mellemstore franske egetræsfade, og populært sagt placerer vinstilen sig mellem det traditionelle og det moderne. Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>Udover de flot anmeldte Chianti’er fremstiller Fontalpino bl.a. den barriquemodnede ”supertoscaner” Do Ut Des, der i 2013 årgangen er lavet på lige dele Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese. Seneste skud på stammen er den spændende boblevin, Boulé: 90% Sangiovese og 10% Merlot, forkælet som en kostbar Champagne med hele 2 års flaskemodning på gærresterne! </em></span></span></p>