<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Canta la Perdiz er Spaniens nye kongevin! </span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">INGEN Ribera del Duero får bedre ratings hos Robert Parker i den nye årgang 2017. </span></span><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Efterspørgslen på Dominio del Águilas absolutte flagskib er eksploderet, siden Canta la Perdiz omsider høstede sine velfortjente 100 point i årgang 2016.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">På mirakuløs vis er det lykkedes os at holde en pristignig fra døren – så længe det kan vare!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Dominio del Águila er et nyt vinhus. Jorge Monzon, ejer og winemaker, er oplært hos Romanée-Conti i Bourgogne, men født og opvokset i Ribera del Duero. Han har også arbejdet hos berømte Vega Sicilia. CV'et er med andre ord i orden!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Skal du smage det ypperste fra Jorge, inden priserne flyver til himmels? Så slå til nu!</span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Kulsort og dramatisk dyb allerede ved opskænkningen! Selvom næsen er ekstrem potent og powerfuld, så leverer de op til 150 år gamle vinstokke samtidig en helt overrumplende aromatisk finesse... violer, brombær, blå blommer, skovjordbær og sorte kirsebær blander sig raffineret med cedertræ, mørk mineralitet, engelsk lakrids, svesker, trøfler, røget kød og kaffegrums... Det er stort, det her! På tungen starter vinen fløjlsagtig elegant og svævende, inden 2017-årgangen powerfrugt bryder igennem med en haglbyge af spændende smagsindtryk! Lang, mineralsk og komplekst krydret finish med smag og tanninstruktur i ren verdensklasse! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret. </span></span></em></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Dominio del Águila Canta la Perdiz 2017</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>97/100 Robert Parker</strong></span><br />”It has the perfume and approachability of the 2017s, but there's a lot more finesse here, the quality of the tannins is superb, and there's great balance and freshness. Another 2017 that transcends the vintage. The label is different each vintage, and in this different year, it does have a surprising, somewhat Ponsot-like label...1,103 bottles and 10 magnums were filled in March 2021.”</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Genial til lam, oksekød, sortfodssvin, simremad og modne oste! Servér efter iltning ved 16-18°C.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Canta la Perdiz 2017 er fremstillet på omtrent 80% Tempraniollo, som opnår ekstra kompleksitet og finesse fra Carinena, Garnacha, Albillo, Bobal og Tempranillo Gris. De økologisk dyrkede druer plukkes fra 100 til 150 år gamle vinstokke, mestendels præ-phylloxera, på enkeltmarken Canta la Perdiz. </span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Enkeltmarken er beliggende nær landsbyen La Aguilera i 890 meters højde. Markens orientering mod syd samt jordbunden med sand over porøs kalksten giver vinen sit særlige mix af karakterfasthed og parfumeret elegance. Efter traditionel fodtrampning af håndhøstede og hele drueklaser gæres mosten uden brug af kulturgær. Malolaktisk gæring foregår på fade – en meget langsommelig proces ved lav temperatur. Efter 39 måneders fadmodning på mestendels franske egetræsfade aftappes vinene manuelt. Ingen klaring, ingen filtrering.</span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Dominio del Aguila</strong></span></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene. </em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv. I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu. </em></span></span></p>