Product image

Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2012

<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">"93-94 point. Hold nu op, hvor det smager godt ..." - Houlberg</span></span></em></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Louis Lequins måske mest gemmeværdige 1. Cru kommer fra den lille enkeltmark “Le Passe Temps”, der ligger lige i udkanten af landsbyen Santenay.</span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Marken har fået sit pudsige navn (”tidsfordriv”), fordi det var her i skellet mellem mark og husly, at høstarbejderne plejede at hænge ud og se tiden an, når vejret tegnede usikkert.</span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I glasset venter et sikkert Pinot Noir-hit med frugtpower og silkeblød tannin nok til mange år på langs.</span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Men hvorfor dog vente… når vinen allerede nu byder sig til byder med masser af velsmag og moden bourgognekarakter! </span></span></p> <h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Elegant burgundisk kirsebærfarve med modne strejf af tegl. Næsen byder på tørrede røde blomster, hindbær og fuldmodne kirsebær, som efter år på fad og flaske får forrygende selskab af trøfler, læder og tørret kød samt lidt kaffe og ristet eg fra fadet. I munden silkeblød. Frugten er modnet med kompleks ynde uden dog at give køl på ungdommens Pinot-charme… Fremragende bourgogneoplvelse! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.  </span></span></em></p> <h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru Le Passe-Temps 2012</span></span></strong></h2> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong><a href="tel:93-94/100">93-94/100</a> Houlberg</strong></span><br />"5,5 Thumps Up. Dejlig æterisk, let og lys aroma, syrlig lys frugt, ribs, hindbær, rabarber, kirsebær, knuste rosenblade, garvet læder, grønne blade, masser af træ, vanilje, lakrids og en voldsom lækker syrlighed. Der er en virkelig frisk, livlig og levende nerve i vinen. Og hold nu op, hvor det smager godt ... lys, moden og let syrlig frugt, syrlige kirsebær, ribs, hindbær, dejlig sitrende syre, lidt grøn, blid og blød med mineralske elementer. Denne lethed, rene frugt, syrlighed og nerve er ganske enestående, så igen bliver det 5,5 store houlbergske fingre med stor pil op."</span></span></em></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremde oste. Servér ved 14-17°C</span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra 1. Cru-marken “Le Passe Temps”, der ligger lige i udkanten af landsbyen Santenay.</span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I vineriet anvendes et komplekst mix af afstilkede druer og hele drueklaser. Efter 10 dages farve- og frugtfremmende koldmaceration spontangærer vinen i 15 dage. Der gæres ved relativ høj temperatur, da Lequin-familien ønsker at udtrække ekstra intensitet og struktur fra drueskindet. Afslutningvis modner vinen 10-12 måneder på 228 liters Allierfade, heraf 20% helt nye.</span></span></p> <h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Domaine Louis Lequin</strong></span></span></h2> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay,  i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Domaine Louis Lequin &amp; Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.  </span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika. </span></span></em></p>

Laveste pris:

219.95 DKK

Set hos

Specifications

Wine Type:

Red Wine

Country:

FR

Region:

Bourgogne

Vintage:

2012

Grape Varieties:

Pinot Noir

Bottle Size:

750 ml

Prishistorik

Se hvordan prisen har udviklet sig over tid og find det perfekte tidspunkt at købe.

Log ind for at se prishistorik