<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">"90-93 point. ... elegance, luftighed og nærvær." - Houlberg</span></span></em></p>
<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Med sin placering direkte op ad 1. Cru Maladière er Clos Genet et udsøgt terroir, der er kendt for at producere Pinot Noir med klasse og gemmepotentiale.</span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Marken har en særlig betydning for familien Lequin, da det var her domænets første vinplanter blev købt – helt tilbage i 1679! I glasset taler kvaliteten for sig selv... Sitrende nerve og intensitet, der vidner om frugt i topklasse fra mere end 65 år gamle vinstokke.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Efter 8 år på langs i Lequin-familiens kølige kældre udfolder Clos Genet 2012 nu sin umiskendeligt burgundiske ynde, elegance og skovbundsduftende kompleksitet!</span></span></p>
<h2><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Smagenote</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">I glasset kirsebærrød med begyndende skær af tegl. Næsen forfører med duft af tørrede roser, jordbær, lakrids, kanel, skovbund, røg og vanilje. I munden blød og svævende elegant med spændende mineralske nuancer under den saftige frugt. Eftersmagen er lang og detaljeret med strejf af bær, trøfler, læder og røget fadkrydderi. Rigtig rød bourgogne! Drik nu, eller gem 12-15 år fra høståret.</span></span></em></p>
<h2><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Anmeldelser af Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2012</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong><a href="tel:90-93/100">90-93/100</a> Houlberg</strong></span><br />
"5 Thumps Up. Duftmæssigt minder vinen rigtigt meget om 2011'ren startende med en lidt grøn, kølig, stram og syrlig stil, hvor der er fernis, maling, eg, røg, hindbær, tranebær, ribs, granatæbler, hyben og blomster. Og derudover blæk, fennikel ... meget ung og æterisk. Smagen er også grøn, let og burgundisk med grøn, syrlig nerve, masser af syrlig og lys frugt, silkefine tanniner, som blidt angriber dine tænder og mundhule med stor tørhed, elegance, luftighed og nærvær."</span></span></em></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til fuglevildt, fjerkræ, rødt kød, svampe, laks, tun og cremede oste. Servér ved 14-17°C</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra mere end 65 år gamle vinplanter på det anerkendte lieux dit, Clos Genet, i Santenay. Et syd- og sydøstvendt terroir i topklasse med kalkholdig jordbund og beliggenhed direkte op ad 1. Cru Maladière.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">I vineriet anvendes et komplekst mix af afstilkede druer og hele drueklaser. Efter flere dages farve- og frugtfremmende koldmaceration spontangærer vinen i 15 dage med daglig pigeage. Der gæres ved relativ høj temperatur, da Lequin-familien ønsker at udtrække ekstra karakter og struktur fra drueskindet. Vinen modner herefter 10-12 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 15% helt nye.</span></span></p>
<h2><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Louis Lequin</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet. </span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika. </span></span></em></p>