<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Det oplever man ikke hver dag. En Santenay i Bourgogne Rouge-klæder...</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Familien Lequins 7 hektar fordeler sig udelukkende på topmarker, og derfor må man de-klassificere Santenay-frugt for at producere sin Bourgogne Rouge. </span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Du får altså ekstrem <em>value for money</em> i denne Bourgogne, der bokser langt over sin egen vægtklasse.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Fra en ”outstanding” god årgang 2014 har de 50 år gamle, lavtydende stokke, samlet ekstra smagskoncentration og finesse på den syd/sydøstvendte skråning. </span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen kommer direkte fra producentens kølige kælder, hvor den er modnet til perfektion efter 7 år på fad og flaske. OBS – da vinen er lavet på en mikro-enkeltmark er vi kun tildelt et begrænset antal flasker!</span></span></p>
<h2><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Smagenote</strong></span></span></h2>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>I glasset står vinen let transparent og kirsebærrød. Fortrinlig burgundisk næse, der byder på et væld af nuancer, der næsten kun kan findes i moden Bourgogne. Herlige frugtnoter strømmer op af glasset i form af skovjordbær, rosenblade og kirsebær, hvorefter de smukt væves sammen med dybe strejf af lakrids, trøfler og mokka fra den luksuriøse fadlagring. Vinen lander helt smooth og elegant i munden med stor saftighed og balance, der i den lange finish suppleres af spændende komplekse undertoner. Vanvittig value! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Servér den flotte Bourgogne til fuglevildt, andebryst med svampe, kylling, charcuteri og cremede oste. Nydes optimalt ved 14-17°C</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra 50 år gamle vinstokke i Santenay. En syd- og sydøstvendt enkeltmark med klassisk burgundisk jordbund af ler og kalksten. Efter 5 dages koldmaceration for ekstra frugt og farve spontangærer vinen med yderligere 7 dages udtræk af farve, frugt og tannin fra drueskallerne. Vinen modner 12 måneder på burgundiske 228 liters fade, heraf 20% helt nye.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Louis Lequin</strong></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine). </em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet. </em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.</em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika. </em></span></span></p>