<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">En Santenay i Bourgogne Rouge-klæder... Familien Lequins 7 hektar fordeler sig udelukkende på topmarker, og derfor må man de-klassificere Santenay-frugt for at producere sin Bourgogne Rouge. </span></span></p>
<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Der er absolut INTET standard over denne saftige Pinot Noir -- fra en enkeltmark så lille, at vi desværre kun er tildelt et par hundrede flasker!</span></p>
<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Den chokerende kvalitet skyldes topdruer fra 50 år gamle og lavtydende vinstokke, som slikker sol på et syd/sydøstvendt og kalkholdigt terroir. </span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen kommer direkte fra producentens kølige kælder, hvor den er modnet til perfektion efter 7 år på fad og flaske.</span></span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;"> Hvem sagde bourgogne-value..?</span></p>
<h2><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Klassisk transparent bourgognefarve. I næsen nuanceret og rig på finesse som kun moden bourgogne kan være det. Delikate frugtnoter af skovjordbær, rosenblade og kirsebær møder dybere strejf af lakrids, trøfler og mokka. I munden saftig, elegant og i flot balance med spændende komplekse undertoner. Top value! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.</span></span></em></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til fuglevildt, andebryst med svampe, kylling, charcuteri og cremede oste. Servér ved 14-17°C</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra 50 år gamle vinstokke i Santenay. En syd- og sydøstvendt enkeltmark med </span></span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">klassisk burgundisk jordbund af ler og kalksten. </span><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Efter 5 dages koldmaceration for ekstra frugt og farve spontangærer vinen med yderligere 7 dages udtræk af farve, frugt og tannin fra drueskallerne. Vinen modner 12 måneder på burgundiske 228 liters fade, heraf 15% helt nye.</span></span></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open sans"; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine). </span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open sans"; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.</span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open sans"; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet. </span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open sans"; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.</span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open sans"; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.</span></span></em></p>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open sans"; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika. </span></span></em></p>