Product image

Domaine Caillot Meursault Clos du Cromin 2018

<p><span style="font-size: 14px;"><em>”94 points. Sublimely focused, intense, crisp…” </em><strong><em>– Wine Spectator</em></strong><em> </em><em>(årg. 1996)</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>”Vintage quality Burgundy 2018 - Excellent (Legendary)” – <strong>Wine Searcher</strong></em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Eksklusiv kult-Meursault fra den nær-legendariske årgang 2018!</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Velkommen til et helt unikt Meursault-restparti fra Domaine Caillot, der hører til blandt den absolutte elite i Bourgogne. Som nevø af Pierre Morey, der i 20 år var kældermester for Domaine Leflaive, har han lært af fagets mester.</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Michels Caillots magiske Meursault-vine støvsuges af sommelierer på verdens toprestauranter og anmeldes nærmest aldrig… Ovennævnte rating fra Wine Spectator er på papiret forældet, men giver alligevel et skarpt fingerpeg om topkvaliteten…</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Enkeltmarken Clos de Cromin i det nordlige Meursault er kendt for at frembringe Meursault med en stor rigdom og fylde, der balanceres til perfektion af Caillots friske og mineralske husstil.</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Det burgundiske navn “Cro” giver ligesom de omkransende kalkstensmure et fingerpeg om, at dette unikke terroir førhen fungerende som et kalkstensbrud.</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">En anden nøgle til det exceptionelle niveau er Michels dybe og meget kolde Meursault-kælder. Kulden trækker nemlig gæringen og modningen i langdrag, hvorved vinen udvikler sin helt unikke mineralitet og nuancerigdom. Først bliver vinen modnet i 18 måneder på franske egetræsfade, hvorefter de fleste producenter ville gøre klar til flaskning og salg. Men ikke hos Michel. Han vælger at omstikke vinen til ståltank - stadig med de fine gærrester - hvorefter han lader Meursaulten trække toast og Champagne-lignende dybde i hele 4 år inden flaskning!!! </span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Denne tilgang er helt enestående og udover at give vinen en helt enestående kompleksitet, så er det også en særdeles smart måde at undgå oxidation på. </span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Det siger vist alt om niveauet, at Michels ”almindelige” Meursault serveres på New Yorks 3-stjernede Michelin-restaurant, Le Bernardin, hvor kun det bedste er godt nok, og hvor du betaler over 200 kroner - pr. glas!</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">I den solrige årgang 2018 er der dømt ekstra Meursault-power for alle pengene. Wine Searcher tøver ikke med at kalde potentialet for denne årgang ”legendarisk” og vi kan garantere dig for, at ”Le Cromin” er klar til at eksplodere efter 6 år i kælderen.</span></p> <h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Smagenote</strong></span></h2> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Clos du Cromin </em><em>2018 er betagende smuk i glasset med sin gyldne Meursault-farve.</em><em> Næsen lover Meursault i mineralsk verdensklasse med intens, toplækker og hyper-nuanceret duft af rygende flintesten, honning, jasmin, saltet citrus, pære, mandarin, våde sten, kvæde, smør, brioche, nødder, ananas og crème brûlée… I munden fed og forrygende smørblød med Caillots klassiske mineralitet som et uimodståeligt friskt og livligt modspil. Vi taler altså power, finesse og nuancerigdom fra øverste burgundisk hylde. Hele herligheden kulminerer i et perfekt mundrensende klimaks, hvor den fede Meursault dirrer og vibrerer med en mineralsk magi og nerve, der ikke efterlader et eneste øje tørt… Fremragende! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.    </em></span></p> <h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Anmeldelser af Domaine Caillot Meursault Clos du Cromin</strong></span></h2> <p><span style="font-size: 14px;"><strong><em><span style="color: #ff0000;">94/100 Wine Spectator</span> </em></strong><em>(årg. 1996)</em></span><br /><span style="font-size: 14px;"><em>”A bit earthy yet polished, this displays minerally raciness and shows green apple, pear and lemon in a sublimely focused, intense, crisp package. </em><em>The long finish is unhindered by heavyhanded oak.”</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Vinen er fremstillet på 100 % Chardonnay fra enkeltmarken Clos de Cromin i det nordlige Meursault.  Det burgundiske navn “Cro” giver ligesom de omkransende kalkstensmure et fingerpeg om, at dette unikke terroir førhen fungerende som et kalkstensbrud.</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Den delikate most af de håndplukkede hele klaser spontangærer med terroirets egen gær. Grundet Caillots ekstra kølige kælder varer gæringen meget længere end normalt, helt ind til april efter høsten. Den malokatiske gæring afsluttes først i løbet af sommeren året efter. I alt får vinen lov til at modne i 18 måneer på 225 liters burgundiske egetræsfade, heraf ca. 20% helt nye. På dette stadie ville de fleste producenter gøre klar til aftapning og salg, men sådan er det ikke hos </span><span style="font-size: 14px;">Michel. Han vælger at omstikke vinen til ståltank - stadig med de fine gærrester - hvorefter han lader Meursaulten trække toast og Champagne-lignende dybde i hele 4 år inden flaskning!!! </span><span style="font-size: 14px;">Denne tilgang er helt enestående og udover at give vinen en helt enestående kompleksitet, så er det også en særdeles smart måde at undgå oxidation på. </span><span style="font-size: 14px;">Aftappet uden filtrering.</span></p> <h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Om Domaine Caillot</strong></span></h2> <p><span style="font-size: 14px;"><em>”</em><em>★★★★</em><em> Excellent producer” </em><strong><em>– Robert Parker</em></strong></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Domaine Caillot fra Meursault blev etableret i 1961 af Roger Caillot, far til den nuværende ejer, Michel Caillot. Michel begyndte at arbejde ved sin fars side allerede i slutningen af 1980’erne, inden han midt i 1990’erne overtog det fulde ansvar for vinproduktionen.</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>I 1999 fik Michel sit første store hædersbevis, da selveste Wine Spectator belønnede hans Meursault La Barre Dessus med 96 point og hans Batard-Montrachet med endnu mere ”umulige” 99 point.</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Michel sender ellers ikke sine vine til anmeldelse. Han har heller ingen hjemmeside. Kvaliteten af hans vine, og efterspørgslen på dem, tillader ham at blæse moderne marketing en lang march.</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>I dag råder Michel over 13 hektar vinstokke – med hovedfokus på hvidvinene fra Meursault samt Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet og Santenay.</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Alle marker dyrkes økologisk, dog uden certificering. Grøn høst og streng drueselektion bringer høstudbyttet helt ned omkring 25 hektoliter pr. hektar - så kun perfekt modne og smagsintense Chardonnay-druer finder vej til de færdige vine. Spontangæring af hele drueklaser sker med terroirets egen gær.</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>I vineriet opererer Michel med tre etager, så druer, most og vin med tyngdekraften kan flyttes skånsomt rundt - helt uden brug af pumper. Kalkstenskælderen i Meursault er meget kold! De lave temperaturer trækker gæringen ud og giver en mindre forceret udvikling af langt mere delikate aromaer. Smagen forfines yderligere ved den 2 år lange og kølige kældermodning, der tålmodigt afventer fuldbyrdelsen af den malolaktiske gæring. Vinene holdes længst muligt på de fine gærrester og omstikkes kun én gang før aftapningen. Ingen filtrering.</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Resultatet er vidunderligt balancerede hvidvine med cremet tektur, fin mineralitet og nøje afstemt fadkrydderi. Domaine Caillot er en af de bedste adresser i Meursault. Som et kuriosum kan det nævnes, at Michels onkel, Pierre Morey, i 20 år var kældermester for berømte Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet.</em></span></p>

Laveste pris:

499.95 DKK

Set hos

Specifications

Wine Type:

White Wine

Country:

FR

Region:

Bourgogne

Vintage:

2018

Grape Varieties:

Chardonnay

Bottle Size:

750 ml

Prishistorik

Se hvordan prisen har udviklet sig over tid og find det perfekte tidspunkt at købe.

Log ind for at se prishistorik