<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>”Et skridt op ad stigen ... </em><em>Flot balance” <strong>– WineWherever</strong><br />”Rock N Roll”-vin fra Bordeaux... masser af power” <strong>– Mad & Monopolet</strong><br /></em></span></span></p>
<p>Guddommelig garagevin fra mirakelårgangen 2018... </p>
<p>Præcis som Le Pin, Valandraud, Tertre-Roteboeuf, Le Dôme og Gracia, højrebreddens ikoniske ”garagevine”, så laver Adrien Surain sit enkeltmarks-flagskib i ekstrem lille målestok og lader druerne modne så længe på vinstokken, at frugtfylden overgår mange Grand Cru Classé-vine!</p>
<p>Med magtfulde 15,25% alkohol har Astarté Merlot passende navn efter en krigsgudinde. I glasset så powerfuld, at de franske vinmyndigheder i første omgang nægter at godkende den som en Bordeaux (!)</p>
<p style="text-align: left;">Den store forskel er prisen. Hvor årtiers hype har hævet priserne på førnævnte kultvine op i astronomiske luftlag, så kryber Astarte Merlot endnu under radaren og leverer i topåret 2018 verdens nok allerbedste garagevinskøb.</p>
<p style="text-align: left;">Vi kan ikke understrege det nok. Det her er højrebredsvin, du MÅ smage...</p>
<p style="text-align: left;" align="center">Leveres i orginale 6-stk trækasser.</p>
<p><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Allerede ved ophældningen dyb og mørk som Marianergraven... Næsen er et frugtbetonet frontalangreb med intense aromaer af violer, fuldmodne blåbær, solbær, hindbær, skovbundsurter og de lækreste brombær, som løftes til nye komplekse højder med engelsk lakrids, cedertræ, sød pibetobak og mørkristet kaffe fra den årelange egetræslagring... I munden fed og pakket med voluminøs Merlot-frugt af den blødeste og mest koncentrerede slags. Det hele kulminerer i en varm og venligt krydret finish med perfekt afstemt tanninbid. Gudedråber! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.</span></span></em></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Château Surain Merlot Astarte 2018</span></span></strong></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em><span style="color: #ff0000;"><strong>94 point - Best Italian Wines Annuario</strong></span></em></span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em><span style="color: #ff0000;"><strong>93 point - WineWherever, Rasmus Christensen</strong></span><br />”Sidste nye og dugfriske skud på stammen fra den unge og energiske franske vinmager Adrien Surain. Og kvalitetsmæssigt har denne vin også taget et skridt op ad stigen. Frugtdomineret med mørke brombær, urtebund og en kompleks krydret duft. Den har en fyldig og blød krop med en saftig syre, der holder godt sammen på det hele, og løfter den op, og gør den meget let drikkelig. Bordeaux vin der ikke skal ligge 10, 20 år for at blive moden, men sagtens kan nydes lige på stedet. Her er masser af alt, og i en flot balance.”</em></span></span></p>
<p><span style="color: #ff0000;"><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>92 point - Gardininotes, World's Best Sommelier</em></span></span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em><span style="color: #ff0000;"><strong>92 point - Mad & Monopolet</strong></span><br />”Det er ikke så tit, man ser den slags “Rock N Roll”-vin fra Bordeaux - det er oftest mere traditioner og det klassiske look. Denne er virkelig cool - det er nemlig skønt at se nogen bryde traditionerne. Den er lavet på Merlot, hvilket ofte betyder en “smooth” vin - det er denne også, men den har også masser af power, som gudinden “Astarte”, den er opkaldt efter, også havde. I næsen har den brombær, mørk jordbær, cedertræ og tobak. I munden er den rund, blød, læskende og fyldt med smag af modne røde bær og slutter af med en blid syre. En charmerende Bordeaux som helt sikkert vil falde i god jord hos dine gæster.”</em></span></span></p>
<p><span style="color: #ff0000;"><strong><em>90 point - Vinhulen</em></strong></span><br /><em>"Rubinrød og tæt. Helt usædvanlig flot duft af blåbær med rent klingende frugt med undertoner af klassisk Bordeaux fra blyantspids, grafit, jern, tobaksblade m.v. Smagen er silkeblød med rene blåbær, mørke bær, jern, tobak og dyb lakrids af den klassiske hårde lakridstype. Vinen gør intet for at være kraftig. Vinen gør til gengæld noget ved at være harmonisk, velkomponeret og ærlig. Flot, flot forhold mellem frugt, syre og intensitet i paletten. Det er en virkelig lækker vin, der faktisk slet ikke kan skræmme til prisen. Det er Bordeaux på solidt niveau." </em></p>
<p><em><span style="color: #ff0000;"><strong>90 point - Flaskehalsen</strong></span><br />"Mange steder i den store verden, skaber man Merlot-vine, der bliver bamsede, bløde og til tider næsten søde. I Bordeaux ved man om nogen, hvordan man skaber et ekstra element i Merlot-vinene, og det viser Chateau Surain flot i denne vin. Frugterne er mørke og dybe, men uden at det bliver sødt. Her er også krydderi, sure – og alt i alt giver det en Bordeaux-vin, der er nem at gå til, men som også har masser af power at byde på. Normalpris kr. 199,95 – Set til kr. 99,95"</em></p>
<p><span style="color: #ff0000;"><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>GOLD WINNER ”COUP DE COEUR” – Féminalise</em></span></span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den solo – eller til oksekød, lam, gris, andeconfit, BBQ eller charcuteri. Servér ved 16-18°C</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Enkeltmarksvinen Astarte 2018 er fremstillet på 100% Merlot fra Adrien Surains bedste enkeltparcel i Saint-Gervais. Vi er på højrebredden i Bordeaux – ikke langt fra Fronsac, Pomerol og St-Émilion. Her dyrker familien sine marker økologisk (ucertificeret) og i harmoni med månens cyklus. St. Gervais er begunstiget af et særligt tørt mikroklima, som muliggør sen høst af fuldmoden Merlot fra de 30 år gamle vinstokke.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Adrien høster druerne til sin topvin meget sent, så den koncentrerede druemost giver en færdig Merlot-vin med imponerende power og 15,25 % alkohol. Macerationen varer hele 5 uger, mens hyppige omrøringer trækker enorm saft og kraft fra drueskindet. Ender endt gæring fuldendes vinen med hele 16 måneders egetræsmodning samt 2 års kældermodning på flaske.</span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Om Château Surain</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Familien Surain har lavet vin i Saint-Gervais siden 1920. Fjerde generation, den ambitiøse Adrien Surain, støttes i hverdagen af sin onkel og bror. Indtil for få år siden havde Adrien fuld fart på en international karriere som IT-projektleder. Hjemme i Bordeaux producerede Adriens onkel beskedne 200 flasker vin om året. Resten af blev solgt til negocianter (bulkvin) og kooperativer (druer).</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Men i 2013 var vingården truet. Indtægterne udeblev, for de normale aftagere var i dyb krise. Onklen var klar til at sælge, så Adrien flyttede fra Argentina til Europa for at yde støtte. I 2014 rejste Adrien til Hong Kong og tjente godt. Alle penge blev investeret i familiens vingård, hvor nye redskaber og større ståltanke gav mulighed for at lancere mere og bedre vin i eget navn.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">2015 gav ny tro på fremtiden. Vinkvaliteten var enestående god, og Chateau Surain formåede at aftappe 30.000 flasker under egen label. Siden 2017 har den frugtfanatiske Adrien været tilbage til Bordeaux, hvor han arbejder på fuld tid i vinmarken - og har investeret 25.000 Euro i at løfte druekvaliteten op på et endnu højere niveau...</span></span></em></p>