<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">”91 points. Rich and smooth… Editor’s Choice” – Wine Enthusiast</span></span></em></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Fra grusmarker klos op ad grænsen til Cru Classé'ernes St-Estèphe kommer denne forrygende Haut-Médoc, der må være topkandidat til titlen som årets bordeaux-kup!</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">At du lige for under 100 kr. flasken kan opleve fadlagret Cru Bourgeois med frugtpower og ratings så snublende nær Cru Classé-niveauet skyldes ene og alene bordeauxslottenes afsætningskrise under corona-pandemien.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Den håndhøstede, barriquelagrede og slotsaftappede topvin kan snildt lagre længere, men smager helt suverænt nu.. efter 8 år på fad og flaske i slottets kølige kældermørke.</span></span></p>
<h2><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Smagenote</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Mørk kirsebærrød farve. Allerede næsen afslører formatet… med nuanceret duft af viol, hindbær, blomme og solbær, der med lidt tid i glasset åbner flot op for grafit, mynte, cigarkasse, ristede kaffebønner og skovbund. I munden smooth og relativt kødfuld i frugten, der er vedholdende og eminent fadkrydret i eftersmagen. Fine tanniner med modne og mineralske undertoner af læder og trøfler. Klassisk og bare megalækker Haut-Médoc! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.</span></span></em></p>
<h2><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Chateau Maurac Haut-Medoc Cru Bourgeois 2012</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong>91/100 ”Editor’s Choice” Wine Enthusiast</strong></span><br />
”Rich and smooth, this concentrated wine is powered by black fruits, berries and plums along with solid tannins that will give it a good period of aging. From the north of the Haut-Médoc, it has similar tannic structure to the wines of its neighbor, Saint-Estèphe.”</span></span></em></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til gerne til grillet oksekød, lam med urter, fuglevildt, svampe eller modne oste. Servér ved 16-18°C</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 55% Merlot og 45% Cabernet Sauvignon, som håndhøstes fra 30 år gamle vinstokke på 14 hektar med prima grusjord i kommunen Saint-Seurin de Cadourne, umiddelbart nord for berømte St-Éstephe. Druerne afstilkes inden gæringen på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring ved 26°C. Under og længe efter gæringen holdes vinen i kontakt med drueskallerne, hvilket giver en færdig vin med sriøs farve, smag og struktur. 70% af vinen modner efterfølgende 12-15 mdr. på franske barriquefade, heraf 20% helt nye.</span></span></p>
<h2><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Château Maurac</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Château Maurac, der har været klassificeret Cru Bourgeois siden 1932, er beliggende i den anerkendte Haut-Médoc-kommune Saint-Seurin de Cadourne, blot et stenkast fra grænsen til de forjættede Cru Classé-slotte i St-Estèphe. Slottet råder i alt over 18 hektar på prima grusjord. Vinslottets historie strækker sig helt tilbage til slutningen af 1800-tallet, og frem til 1969 forblev Maurac i hænderne på én og samme familie. Siden 1998 har Château Maurac tilhørt Claude Gaudin og Mr. Leroy fra Château Barateau. Hele vejen fra mark til flaske handler alt om at optimere kvaliteten, som eksempelvis højnes gennem praksisser som grøn høst, manuel drueselektering, temperaturstyret gæring samt indkøb af helt nye barriquefade til modningen. </span></span></em></p>