<p><em>“95 points. Superb” <strong>– Wine Enthusiast Vintage Chart</strong><br />“2019 St. Emilion produced outstanding wines just about everywhere” <strong>– Jeff Leve</strong></em></p>
<p>Slotsaftappet Saint-Émilion Grand Cru fra drømmeåret 2019… Forkælet som en Cru Classé i 12 måneder på 100% nye barriquefade...til dén pris??</p>
<p>Her taler vi altså seriøs kvalitet fra et 5 hektar mikro-terroir med 50 år gamle vinstokke. Skabt af dygtige Didier Fritegotto, for hvem stor vin altid starter med druernes kvalitet:</p>
<p><em>”Making wine is one thing. But to make the best wine possible, it is better to start with the best grapes!” <strong>– Didier Fritegotto</strong></em></p>
<p>Didier så nørdet omkring optimering af frugtens kvalitet, at han har åbnet en vinplanteskole. Dermed har han optimale mulighed for at selektere de allerbedste planter til sin egen vinproduktion.</p>
<p>Grundet den forsvindende lille vinmark, og efterspørgslen på 2019, har vi kun få flasker af højrebreddens nok bedste value!</p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Smagenote</strong></span></h2>
<p><em>Vinen præsenterer sig mørk kirsebærrød med ung lilla kant og en næsten sort kerne... Næsen lover tæskelækker Saint-Émilion med fuldt drøn på krydrede blommer, violer, mynte, vilde hindbær og solbær, der ledsages af dybe noter af skovbund, kaffe, chokolade og cigarkasse... I munden dejlig smooth med årgangens fuldmodne frugt i elegant sampil med krydderier og silkefine tanniner.... Mums! Et absolut topkøb fra kvalitetsfanatiske Didier Fritegotto. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret. </em></p>
<p>Nyd den til saftige steaks, lam, andeconfit, vildt, svamperetter, charcuteri og modne oste. Servér ved 16-18°C</p>
<p>Vinen er fremstillet på et klassisk St-Émilion-blend på 70% Merlot, 15% Cabernet Franc og 15% Cabernet Sauvignon, som dygtige Didier Fritegotto selekterer fra 50 år gamle vinstokke på 5 hektar mellem St-Émilion-kommunerne Queyron og Rasclet.</p>
<p>Efter den dobbelte druesortering gærer vinen på tradtionel vis på stål- og cementtanke med frugtbevarende temperaturstying, inden den omstikkes til 12 måneders modning på 100% helt nye 225 liters barriquefade. </p>