<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Et lille St-Émilion-mesterværk begået af lærlingen fra ikoniske Cheval Blanc!</span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Château du Roy laves på slottet Château Vieux Rivallon, der gennemgik et generationsskifte under fremstillingen af netop årgang 2014: </span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Druerne blev høstet under ledelse af den gamle mester Charles Bouquey, der gennem næsten 70 år på slottet opnåede et indgående kendskab til sit unikke terroir.</span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Fadmodningen og aftapningen blev derimod eksekveret af barnebarnet Alexandre Plocq, der efter 18 måneders oplæring på verdensklasseslottet Cheval Blanc (1. Cru Classé A) var klar til at føre slottet videre fra 2015.</span></span></p>
<p><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size:14px;">Resultatet er en fantastisk højrebredsvalue fra et terroir tæt på berømte Château Figeac og Cheval Blanc. </span></span></p>
<h2><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Smagenote</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Mørk kirsebærrød farve. Næsen frister med sine charmerende duft af røde blomster, skovjordbær, sorte kirsebær, blommer og solbær, der følges på vej med klassisk mynte, lakrids, ristede kaffebønner, skovbund og trøfler. I munden smooth og elegant med enormt saftlækker Merlot-frugten, der i eftersmagen fuldendes med fine tanniner, luksuriøse fadkrydderier og mineralske nuancer. Lækker vin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.</span></span></em></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til saftige steaks, lam med urter, andebryst, svampe, charcuteri og modne oste. Servér ved 16-18°C</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på et klassisk St-Émilion-blend af 60% Merlot og 35% Cabernet Franc, som her er elegant tilsmagt med 3% Cabernet Sauvignon og 2% Malbec. De 35 år gamle vinstokke giver imponerende smagfulde og koncentrerede druer, der gærer frugtbevarende i vineriet. Under og efter gæringen pumpens vinen over drueskallerne for at udtrække ekstra farve, smag og tannin. Vinen modner på et mix at frugtbevarende tank og franske barriquefade.</span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Om Château du Roy</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen laves på St-Émilion-slottet Château Vieux Rivallon, der har været familieejet i 5 generationer. Den kvalitetsfanatiske Charles Bouquey nåede at drive slottet i næsten 70 år, inden han for nogle år siden gav slottet videre til sit barnebarn Alexandr Plocq, der har lært at dyrke druer og lave vin i verdensklasse efter 18 måneders praktik hos selveste Château Cheval Blanc!</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Slottet råder over 20 sand- og grusholdige hektar i den vestlige del af St-Émilion, nær ikoniske slotte som Château Figeac og Cheval Blanc. Alexandre Plocq arbejder i lælderen tæt sammen med den ønologiske konsulent Stéphane Toutoundji.</span></span></em></p>