<p style="margin-top: 0cm; background: white;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px; color: #212529;">Denne bragende flotte kælderskat er <em style="box-sizing: border-box;">da’ fruit bomb!</em> </span></p>
<p style="margin-top: 0cm; background: white;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px; color: #212529;">Indrømmet var vi lidt skeptiske, da danske Michelle Lyng Sublett fra Château de Roques tippede os om familiens over 10 år gamle flagskibe...</span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;"> først årgang 2008 og siden legendariske 2009 og 2010.</span></p>
<p style="margin-top: 0cm; background: white; box-sizing: border-box; margin-bottom: <br />1rem; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; orphans: 2; <br />widows: 2; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-thickness: initial; <br />text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; word-spacing: <br />0px;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="color: #212529;">Men du godeste for en vin...! Cuvée Merlateau, der </span></span></span></span></span><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="color: #212529;">stammer f</span></span></span></span></span><span style="color: #212529; font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">ra 45 år gamle vinstokke og er modnet på 100% nye barriquefade, er </span><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="color: #212529;">forbløffende mørk og frugtkoncentreret, </span></span></span></span></span><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="color: #212529;">så man uværgerligt tænker St-Émilion Grand Cru Classé... Men her siger etiketten Lussac.</span></span></span></span></span></p>
<p style="margin-top: 0cm; background: white; box-sizing: border-box; margin-bottom: <br />1rem; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; orphans: 2; <br />widows: 2; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-thickness: initial; <br />text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; word-spacing: <br />0px;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="color: #212529;">Rent faktisk har Michelle et spændende væddemål kørende med flere andre højrebredsproducenter om, hvornår ”satellitterne” stopper og bliver til rigtig St-Émilion.</span></span></span></span></span></p>
<p> </p>
<p style="margin-top: 0cm; background: white; box-sizing: border-box; margin-bottom: <br />1rem; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; orphans: 2; <br />widows: 2; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-thickness: initial; <br />text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; word-spacing: <br />0px;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="color: #212529;">”Når dét sker bliver Château de Roques, sammen med mange andre, pr. automatik Grand Cru og derefter Grand Cru Classé 2 år efter. Spørgsmålet er ikke hvorvidt, men hvornår! Mit bud er 2028.” / Michelle Lyng Sublett</span></em></span></span></span></span></p>
<p> </p>
<p style="margin-top: 0cm; background: white; box-sizing: border-box; margin-bottom: <br />1rem; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; orphans: 2; <br />widows: 2; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-thickness: initial; <br />text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; word-spacing: <br />0px;"><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box;"><span style="color: #212529;">Med Cuvée Merlateau i glasset er det svært at argumentere imod... Helt genial 2010!</span></span></span></span></span></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Mørk kirsebærrød og imponerende ungdommelig... Næsen er dyb og koncentreret med nærmest kælen duft af tørrede røde blomster, solbær, engelsk lakrids, trøfler og ristede kaffebønner. I munden venter fylde og fadkrydret powerfrugt, som vil kunne få selv en St-Émilion Cru Classé til at gispe efter vejret… Altså, wauw! Lang, kompleks eftersmag med masser af engelsk lakrids, vanilje, mynte, skovbund og babybløde tanniner. En helt unik højrebredsoplevlese til prisen! Drik nu, eller gem +20 år hra høståret.</span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til urtekrydrede steaks, lam, andeconfit, vildtretter med svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 65% Merlot og 35% Cabernet Franc. Familien Sublett høster sine smagsintense druer fra hele 45 år gamle vinstokke, der står plantet på et gammelt stenbrud med dyb undergrund af kalksten, der starter allerede 30-40 cm under den lerede jordoverflade. Et terroir i samme verdensklasse som Grand Cru Classé-markerene i nabodistriktet St-Émilion. </span></span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Vinen gærer frugtbevarende på tank og forkæles med 12-18 måneders <em>crème de la crème</em>-modning på helt nye franske barriquefade.</span></p>
<h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Om Château de Roques</span></span></strong></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>Chàteau de Roques’ farverige historie rækker helt tilbage til romernes besættelse af Aquitaine. Siden 1947 har slottet dog tilhørt Sublett-familien, der faktisk allerede lavede vin på højrebredden i Bordeaux i 1400-tallet. Hovedfokus ligger på satellit-kommunerne Lussac og Puisseguin, hvor familien råder over legendarisk dybe kalkstensmarker, som man kun ser mage til hos de helt store Grand Cru Classé-slotte i St-Émilion. I gamle dage var en del af slottets topmarker faktisk klassificeret "Puisseguin Premier Cru", indtil Charles De Gaule satte en vinpolitisk stopper for denne Cru-klassifikation i 1960'erne. Slottets lange historie fik et spændende dansk islæt i 1980'erne, da Michelle Lyng Subletts franske far under en europæisk salgsturne fandt sammen med en dansk frøken Jensen, som snart efter flyttede med ham tilbage til Bordeaux. Familiefirmaet Sublett, der blev grundlagt tilbage i 1822, tilkøbte i 1980'erne anerkendte Château Lacoste i Castillon-Côtes de Bordeaux og råder i dag over 75 hektar vinmarker.</em></span></span></p>