Product image

Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2022 ØKO

<div data-video-src="1038948962"> </div> <!-- –– Svende studie helårs 1038948962

––-->

<p><span style="font-size: 14px;"><em>"94 point. <span style="font-size: 14px; color: #000000;"><span style="color: #ff0000;"><span style="color: #000000;">Ultraseriøs Ripasso. Glem alt om at betragte denne som en 2. vin til Amarone. Denne vin ejer sin egen plads i porteføljen." - <strong>Winewherever</strong></span></span></span></em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>"93 points." <strong>- Best Italian Wines Annuario</strong><strong> </strong></em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>"93 point. H<span style="font-size: 14px; color: #000000;">vis man tænker, at Ripasso er en 2. vin til Amarone, så modbeviser denne 100% sikkert denne påstand" </span></em><em>- </em><strong><em>Mad &amp; Monopolet</em></strong><strong><em> </em></strong></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>"93 point. <span style="font-size: 14px; color: #000000;">"RIPASSO MED FOKUS OG KÆRLIGHED... Her er det klassikeren Il Bugiardo i en ny årgang, der begejstrer mig ... Rigtig flot Ripasso, der er behandlet som mere end bare en rest fra Amarone-produktionen. Det her er vin, der er skabt med fokus, kærlighed og masser af passion" <strong>- Flaskehalsen<br /></strong></span></em></span><span style="font-size: 14px;"><strong><em><br /></em></strong><em>”91 points. </em><em>A lush, plump texture on the palate. Fine tannins and good acidity contribute to its overall balance and structure." – <strong>Wine Enthusiast </strong></em><span style="font-size: 12px;"><em>(tidl. å</em><em>rg.)</em></span><strong><em><br /></em></strong><em><br /></em><em>"91 point. Har intensitet og kraft som en Amarone, men vinen er mere sprød i syren og knapt så tung som gennemsnittet af Amaroner... Drikker flot nu men vil vinde ved lagring" </em><strong><em>–</em></strong><strong><em> Vinhulen</em></strong><strong><em> </em></strong><span style="font-size: 12px;"><em>(tidl. å</em><em>rg.)</em></span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em><span style="font-size: 14px; color: #000000;"><span style="font-size: 14px;">"</span><strong>★★★★★ </strong><span style="color: #e67e23;"><span style="font-size: 14px; color: #000000;">Buglionis ripasso er lavet på den rigtige måde med kvaset fra amaronefremstillingen tilsat den "færdiggærede" valpo</span><span style="font-size: 14px; color: #000000;">licella. Basevin og amaronekvas må have høj kvalitet ... En enormt vellykket ripasso" - </span></span><strong>René Langdahl, GASTRO</strong><br /></span></em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>"4,1 stjerner" - <strong>Fra mere end 10.000 brugere på Vivino! </strong></em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>"Hvis dette ikke er Amarone, så er det en løgnagtig vin!"</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Danmarks bedst anmeldte Ripasso? Buglioni hæver hver årgang niveauet for, hvor stor Ripasso kan blive. Faktisk er vinmageren Mariano nået så langt, at selv professionelle smagere sammenligner den med Amarone.</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Il Bugiardo betyder "Løgneren". Buglionis Ripasso fik sit navn, da en kendt sommelier smagte vinen – og udbrød: <em>"If this is not Amarone, then it is a lying wine!"</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Buglionis toplækre "Amarone-lookalike" er tidligere udråbt som TESTVINDER i Flaskehalsens store julesmagning og præsterer igen og igen stribevis af 94 points ratings. En imponerende bedrift og kvalitetskurven går kun én vej – OP!</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Markedets bedste Ripasso er tilbage i ny økologisk årgang 2022, der gør tykt grin med dagligvarebutikkernes billig-Amaroner.</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Niveauet er ganske enkelt exceptionelt højt hos Buglioni og med over 10.000 jubel-anmeldelser på Vivino er ”Il Bugiardo” uden tvivl blandt Venetos bedste Ripasso-vine.</span></p> <h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Smagenote</strong></span></h2> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Den økologiske </em><em>”Il Bugiardo”</em><em> Ripasso </em><em>imponerer i glasset </em><em>med en mørk og intens </em><em>blommerød farve. I næsen flot koncentreret og stærkt forførende med superduft af violer, kirsebær, blåbær, blomme og rosin. </em><em>Den delikate frugt suppleres af delikate fadkomplekse noter af </em><em>vanilje, mørk chokolade, urter og tobak fra fadlagringen. I munden blød og imponerende fyldig med dejlig krydret bærsødme. Eftersmagen matcher god Amarone i længde, power og detaljerigdom! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.</em></span></p> <h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Anmeldelser Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2022</strong></span></h2> <p><span style="font-size: 14px; color: #000000;"><em><span style="color: #ff0000;"><strong>94 point - Winewherever<br /></strong><span style="color: #000000;">"Ultraseriøs Ripasso. Glem alt om at betragte denne som en 2. vin til Amarone. Denne vin ejer sin egen plads i porteføljen. Det vælter op af glasset med aromatiske dufte i retning af syrlige kirsebær, hybenroser og lavendel. I munden virker dens høje syre forbløffende intens, og dens varme frugt, alkoholfylde og krydrede toner giver den et kæmpe boost. Det her er en top Ripasso som du bør prøve!"</span></span></em></span></p> <p><span style="font-size: 14px; color: #000000;"><em><span style="color: #ff0000;"><span style="color: #000000;"><span style="font-size: 14px; color: #ff0000;"><strong>93 point - Best Italian Wines Annuario</strong></span></span></span></em></span></p> <p><span style="font-size: 14px; color: #000000;"><em><span style="color: #ff0000;"><strong>93 point - Mad &amp; Monopolet</strong></span><br />"Denne er helt enkelt fremragende vin, og hvis man tænker, at Ripasso er en 2. vin til Amarone, så modbeviser denne 100% sikkert denne påstand. Duft af kirsebær, blommer, vanilje, lakrids, peber og hasselnødder. I munden er den fyldig, og der er masser af frugtsødme, tanniner og syre pakket sammen og serveret på den helt rigtige måde - fremragende Ripasso! 1 fl. pr. stk. 269,95 / BEDSTE PRIS v. 6 fl. 129,95"    </em></span></p> <p><span style="font-size: 14px; color: #000000;"><em><span style="color: #ff0000;"><strong>93 point - Flaskehalsen</strong></span><br />"RIPASSO MED FOKUS OG KÆRLIGHED... Hvis du er fast læser af anmeldelser på Flaskehalsen, vil du vide, at jeg har det svært med alt for kraftig Ripasso. Men så snart det er afstemt og balanceret, kan jeg være helt fjollet med det. Her er det klassikeren Il Bugiardo i en ny årgang, der begejstrer mig. Skabt på Corvina, Corvivone, Rondinella og Croatina-druer er det en Ripasso, der selvfølgelig har sin robuste stil, men som også optræder med en imponerende balance og en meget flot, fast struktur. Det bliver aldrig for overdrevet i de kraftige, mørke noter, men i stedet deler den gavmildt ud af både frugt og krydderier, så efterårets store middage er sikret en flot kompagnon. Rigtig flot Ripasso, der er behandlet som mere end bare en rest fra Amarone-produktionen. Det her er vin, der er skabt med fokus, kærlighed og masser af passion, og det kan smages i den nøjagtige og fine balance. Normalpris kr. 269,95, Set til kr. 129,95 | Supervin"</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px; color: #000000;"><em><strong><span style="color: #e67e23;">★★★★★ </span><span style="color: #ff0000;">René Langdahl, GASTRO</span></strong><br />"I denne søde juletid vælter ripassoerne over disken i supermarkedet, og de stabler sig op på julebordene. Gastros læsere fnyser nok af den slags, men her vil jeg lige stoppe dig. Husk: Ripasso kan laves med sans for balance, raffinement og tradition. Buglionis ripasso er lavet på den rigtige måde med kvaset fra amaronefremstillingen tilsat den "færdiggærede" valpo</em></span><span style="font-size: 14px; color: #000000;"><em>licella. Basevin og amaronekvas må have høj kvalitet. Blidt rosinpræget næse, tørrede tranebær og tørrede kirsebær, forbavsende slankhed og lys farve i øvrigt, kun 13,5 % alkohol og næsten hindbærlakrids i eftersmagen. En enormt vellykket ripasso. 129,95 kr. v/ 6 fl. supervin.dk"</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><strong><em>4,1 Vivino </em></strong></span><em>(9975 bedømmelser – gennemsnit over alle årgange. Set 04/06 2024)</em></span></p> <p><span style="font-size: 12px;"><em>.....</em></span></p> <p><span style="font-size: 12px;"><em>Ratings fra tidligere årgange:</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><em><strong>94 point - Flaskehalsen <br /></strong><span style="color: #000000;">"TESTVINDER - BEDSTE ITALIENSKE JULEVIN... har et rigtig dejligt bid, godt med krydderier – og alle de nuancer, der skal til, for at julemiddagen går op i en højere enhed.alle de nuancer, der skal til, for at julemiddagen går op i en højere enhed.  Normalpris kr. 269,95 – Set til kr. 119,95"</span></em></span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><em><strong>94 point - Mad &amp; Monopolet</strong></em></span><strong><em><br /></em></strong><em>”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine. Denne Ripasso understreger netop, hvorfor du roligt kan betale lidt ekstra for at få en Ripasso. I næsen er der duft af kirsebær, blomme, jordbær, vaniljetobak, nellike og rosiner. I munden er den fyldig, men holder sig til den elegante side også selv om, der er smag for alle pengene. Den smager helt enkelt fremragende.” </em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><strong><em>93 point - WineWherever, Rasmus Christensen</em></strong></span><em><br />"Frisk og super juicy. Hele balancen mellem den sødmefulde frugt, den levende syre og alle de mange krydrede toner sidder lige i skabet. Det her er vin i balance! Og det er overraskende let drikkeligt. Endnu en flot vin fra Buglioni. "</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em><strong><span style="color: #ff0000;">91/100 Wine Enthusiast</span><br /></strong></em><em>"This wine showcases black cherry characteristics and a lush, plump texture on the palate. Fine tannins and good acidity contribute to its overall balance and structure."</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><strong><em>91 point - Houlberg</em></strong></span><em><br />"I næsen er det en fyldig vin, hvor der er lakridskonfekt, sød tobak, finsk lakrids, chokolade, vanilje, overmodne blommer, brombær, en smule svesker, blæk … men alt doseret rigtigt fint, så intet bliver for dominerende … men med en lille alkoholvarme. Smagen er også småstærk og alkoholvarm, har lidt peber, men samtidig er vinen fyldig og rund. Frugten er ikke overdimensioneret, men egentlig ret ren og rank, der er brombær, kirsebær og umodne blommer … alt doseret fint og faktisk den bedste årgang, som jeg har smagt af vinen, så dermed 91 point. Forhandles af <a href="https://www.supervin.dk/">Supervin</a>, hvor en flaske koster 269,95 kr., mens prisen er 129,95 kr. ved køb af 6 flasker."</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><strong><em>91 point - Vinhulen</em></strong></span><em><br />"Rubinrød. Duften rummer mørke bær af brombær og blå blomme, sveske, træ, hård lakrids, mørk chokolade og tobak – kompleks duft. Smagen er blød og rund med øjeblikkelig frisk frugtsyre med bid ledsaget af brombær, blomme og træ og sekundært af sveske, rosin, hård lakrids og tannin. Ung og kraftfuld med trang til et par år i kælderen for at modne helt. Har intensitet og kraft som en Amarone, men vinen er mere sprød i syren og knapt så tung som gennemsnittet af Amaroner, og så er sødmen i denne ripasso-udgave meget neddæmpet og alene et supplement i den flotte helhed og solide kompleksitet. Drikker flot nu men vil vinde ved lagring. Drik 2023-2028. 91 point."</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Nyd den til oksekød, vildt, lam, gris, simreretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina samt 5% Oseleta – samme blend som anvendes i husets almindelige Amarone. En del af druerne presses straks, mens den resterende del koncentreres yderligere ved lufttørring.</span></p> <p><span style="font-size: 14px;">Den friskpressede del gærer ad to omgange – først alene og derefter efter Ripasso-metoden med druekvaset fra Amarone-produktionen. Den tørrede del af druerne gærer separat med 20 dages udblødning af drueskallerne. De to vine – Ripasso’en, og vinen fra de tørrede druer – blandes herefter sammen. Vinen modner 12 mdr. på mellemstore franske tonneauxfade og traditionelle 5000 liters fade samt 6 mdr. på flaske.</span></p> <h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Om Buglioni</strong></span></h2> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.</em></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><em>Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.</em></span></p>

Laveste pris:

129.95 DKK

Set hos Supervin

Specifications

Wine Type:

Red Wine

Country:

IT

Region:

Veneto

Vintage:

2022

Grape Varieties:

Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina

Bottle Size:

750 ml

Prishistorik

Se hvordan prisen har udviklet sig over tid og find det perfekte tidspunkt at købe.

Log ind for at se prishistorik