<p><em><span style="font-size: 14px;">"95 point. <span style="color: #000000;">En italiensk udgave af chablis til en god pris? Så er Il Disperato fra Buglioni lige noget for dig! Den er lavet på den klassiske Garganega-drue, men Buglioni har tilføjet et lille twist med 10 % Manzoni Bianco. Smagen er fuld af liv med noter af grønne æbler, mango, citrus og ananas – virkelig en fest for dine smagsløg! " <strong>- Vin For Kvinder</strong></span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;">"91 point. I munden er den frisk, hvor du fornemmer lidt “hav” sammen med en skøn frugtfylde og en god syre. Et virkelig fint glas, som er perfekt som velkomst eller til sushi." <strong>- Mad & Monopolet</strong></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;">"90 point. Det er en hvidvin af den slags, som jeg godt kunne tænke mig rigtig kold, og som sagtens kunne gøre sig godt på en sommerdag. Ikke at den er sød, men den har så meget frugtsaft over sig, at den kan tåle at være godt afkølet..."<strong> - Flaskehalsen</strong></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Dugfrisk årgang af Italiens svar på Chablis!</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Sprøde og elegante Il Disperato er ligesom de bedste hvidvine fra Soave fremstillet på druesorten Garganega. Den hemmelige ingrediens er 10% af den ekstra aromatiske kvalitetsdrue, Manzoni Bianco, som er skabt ved at krydse verdensdruerne Riesling og Pinot Blanc.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Mange danskere kender og elsker allerede Buglioni, Valpolicellas nye stjerneproducent, for Ripasso og Amarone med op til 96 point. Nu er heller ikke hvidvinene til at komme udenom.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Efter desperate forsøg på at finde det perfekte vinnavn, besluttede familien Buglioni sig meget passende for "Il Disperato". </span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Smagenote</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Il Disperato stråler fra glasset med sin citrongule farve. Næsen er liflig og aromatisk med duft af hvide blomster, kamille, grønne æbler, citrus, mango og ananas. I munden frisk og sprød med harmonisk fylde og enorm frugtcharme. Lang og læskende finish med salte mineralske strejf. Perfetto! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.</em></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Anmeldelser af Buglioni Il Disperato 2022</strong></span></h2>
<p><span style="color: #000000;"><em><span style="font-size: 14px;"><span style="color: #ff0000;"><strong>95/100 Vin For Kvinder</strong></span><br />"En italiensk udgave af chablis til en god pris? Så er Il Disperato fra Buglioni lige noget for dig! Den er lavet på den klassiske Garganega-drue, men Buglioni har tilføjet et lille twist med 10 % Manzoni Bianco. Smagen er fuld af liv med noter af grønne æbler, mango, citrus og ananas – virkelig en fest for dine smagsløg! Og hvis du elsker den friske, sprøde fornemmelse fra Chablis, så vil du elske Il Disperato, som har samme lækre friskhed og en mineralsk finish, der gør den så forfriskende. Det er en vin, der bringer et smil frem på læben. Skal den nydes nu? Ja, eller hvis du kan, så gem den et par år, og lad den overraske dig endnu mere."</span></em></span></p>
<p><em><span style="font-size: 14px; color: #000000;"><span style="color: #ff0000;"><strong>91/100 Mad & Monopolet</strong></span><br />"</span>Buglioni er nok mest kendt for de store Amarone-vine og deres fokus på dette område, men i deres enorme portefølje er der langt mere at hente. Denne er lavet på de lokale druer - Gargenega og Manzoni Bianco, som giver en skøn vin med duft af citrus, “Granny Smith”, litchi, mango og tørrede blomster. I munden er den frisk, hvor du fornemmer lidt “hav” sammen med en skøn frugtfylde og en god syre. Et virkelig fint glas, som er perfekt som velkomst eller til sushi. <span style="font-size: 14px; color: #000000;">Point: 91/100 | </span>159,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 89,95" </em></p>
<p><em><span style="color: #ff0000;"><strong>90/100 Flaskehalsen</strong></span><br />"Måske har du hørt om Garganega. Én af de druer, man relativt ofte støder på i både bobler og hvidvine fra det nordøstlige Italien. Men Manzoni Bianco er et mere ubeskrevet blad. Angiveligt skulle det være en krydsning af Riesling og Pinot Blanc – og sammen med Garganega-druen giver den her en hvidvin med en mærkbar frugt og dybde. Det er en hvidvin af den slags, som jeg godt kunne tænke mig rigtig kold, og som sagtens kunne gøre sig godt på en sommerdag. Ikke at den er sød, men den har så meget frugtsaft over sig, at den kan tåle at være godt afkølet – og så smager den helt rart, uden at det bliver for kompliceret. Normalpris kr. 159,95, Set til kr. 89,95 Supervin"</em></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Nyd den som aperitif samt til fisk, skaldyr, sushi, fjerkræ, lyst kød, salater og lette pastaretter. Servér ved 8-10°C.</span></p>
<p><span style="font-size: 14px;">Il Disperato 2022 er fremstillet på 90% Garganega og 10% Incrocio Manzoni. Manuel høst og selektering af de fineste druer efterfølges af frugtbevarende gæring på ståltank for en sprød og aromatisk hvidvinsstil.</span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><strong>Om Buglioni</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.</em></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><em>Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.</em></span></p>