<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><em>“99 points. Classic” <strong>– Wine Enthusiast Vintage Chart</strong><br />
”97 points. Extraordinary” <strong>– Robert Parker’s Vintage Chart</strong></em></span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Den perfekte Riserva-debut... I 2016 - årtusindets største Barolo-årgang - beslutter Filippo Broccardo meget passende at lave sit Barolo Riserva-flagskib. For første og hidtil eneste gang!</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Valget faldt ikke overraskende på de bedste druer fra Monforte d’Alba-topmarken Bricco San Pietro, og den resulterende vin er sidenhen forkælet med hele 62 måneders Riserva-lagring på fad og flaske i familien Broccardos kølige kældre.</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Med Barolo af denne sjældne kaliber i glasset kan man kun fryde sig. Og håbe på en ny perfekt årgang - så vi igen kan opleve sjælden Barolo Riserva fra </span></span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Monforte d’Albas måske mest </span><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">kvalitetskræsne familiehus! </span></span></p>
<p><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></p>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">I glasset elegant granatrød med modne strejf af orange... Næsen er Riserva-kompleks og lækkert fadkrydret nedenunder alle de rigtige Nebbiolo-nuancer af tørrede roser, saftige kirsebær, enebær, hindbær, læder, skovbund og brombær. I munden lækker smooth og koncentreret med dansende frugt og forrygende fadkrydderi, der gejler hinanden op til en lang og harmonisk finale. En fed understregning af 2016-årgangens storhed... og Filippos Broccardos uforlignelige fingerfornemmelse for Barolo! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.</span></span></em></p>
<p><strong><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Broccardo Barolo Bricco San Pietro Riserva 2016</span></span></strong></p>
<p><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color:#FF0000;"><strong>93/100 James Suckling</strong></span><br />
”A well-poised Barolo Riserva, with enough dried-cherry and raspberry fruit to balance the extended oak treatment. The result is loads of spicy fruit, well-melded tannins and a long finish. Perhaps the extra wood component denies some of the complex nuances of nebbiolo, but this is well done and may be for you. Needs time to come around still.”</span></span></em></p>
<p><span style="color:#FF0000;"><strong><em><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">92/100 WinesCritic.com</span></span></em></strong></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam med urter, and, italienske simreretter, pasta, svamperisotto, trøfler og modne tørre oste. Server ved 16-18°C</span></span></p>
<p><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo enkeltvinmarken Bricco San Pietro, som ligger i verdenskendte Monforte d’Alba. Markerne ligger 410 meter over havets overflade og har en syd- til sydvestvendt orientering, hvor solen giver frugten ekstra pondus og smagspotentiale. Vinen gærer med 20 dages maceration, der trækker ekstra smag og tannin fra Nebbiolo-drueskallerne. Herefter følger hele 62 måneders Riserva-modning! Først 18 måneder på nye til 10 år gamle slavonske og franske egetræsfade, inden vinen aftappes og kældermodner yderligere 44 måneder på flaske.</span></span></p>
<h2 style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 0.5rem; font-size: 2rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open Sans", "pt serif", serif;"><span style="box-sizing: border-box; font-weight: bolder;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Om Broccardo</span></span></span></h2>
<p style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 1rem; color: rgb(33, 37, 41); font-family: "Open Sans", "pt serif", serif; font-size: 16px;"><em style="box-sizing: border-box;"><span style="box-sizing: border-box; font-size: 14px;"><span style="box-sizing: border-box; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Siden 1900 har familien Broccardo lavet vin på deres ejendom i Langhe, højborgen for kongevinen Barolo, men også hjemsted for mange andre vine, som optræder på vinkort i hele verden. Broccardo mestrer hele porteføljen af stilarter kendetegnende for det bakkede område, hvis trøfler tiltrækker skarer af besøgende hvert eneste år. Deres vinmarker fordeler sig på de tre kommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. I stjernekommunen Monforte d’Alba, nu en del af UNESCO’s verdensarv, er deres store vinkælder placeret, hvor de opbevarer deres flot anmeldte Barolo’er og de mange andre vine fra porteføljen. Familien råder over ca. 13 hektar, hvor de dyrker og høster deres druer fra, som ender i de 100.000 af vine, der udgår fra familien hvert år. Det er den unge generation i form af Filippo, Laura og Federica, der har samlet den tradition op, som de har fået videregivet af deres forældre, og fører den videre i moderne form. Med respekt for land og natur driver de vinhuset, og der lægges vægt på bæredygtighed og minimal intervention i den beskedne produktion. Fokus er på den rene frugt, ligesom de ønsker at udtrykke områdets særpræg og unikke terroir i form af en jordbund bestående af ler, tuf og silt igennem deres vine. Den tredje generation har fordelt opgaverne mellem sig på følgende måde: Federica passer arbejdet i vinmarken og kældrene, Laura fungerer de facto som eksportmanager, mens Filippo arbejder som winemaker på stedet). Vinene udmærker sig ved deres store finesse, elegance og struktur og er et udtryk for alt det bedste, som det lidt isoleret beliggende, men uhyre betydningsfulde Piemonte har at byde på.</span></span></em></p>
<p> </p>