
Châteauneuf-du-Pape "Grand Cru Classé"… WHAT??
Med flagskibet La Destinee de Clement V har Bernard Magrez og 100-point-winemaker Michel Rolland skabt en genial “Châteauneuf-du-Pape-søstervin” til Château Pape Clément Grand Cru Classé i Bordeaux.
Clement V, Avignons første pave med sommerresidens i netop Châteauneuf-du-Pape, kom oprindeligt fra Bordeaux, hvor han ejede og drev Pape Clément.
Nu sluttes ringen med en unik powervin, der kvalitetsmæssigt er den ultimative hyldest til det historisk tætte bånd mellem Pape Clément og Châtauneuf-du-Pape. Bernard Magrez måtte dog vente i årevis, indtil han fik muligheden for at købe sit drømmeterroir...
En mikromark på sølle tre hektar med klassiske rullesten og 45 år gamle vinstokke, der frembringer frugt i verdenklasse. Kun markens bedste og mest intense af druerne finder vej til La Destinee de Clement V, der i årgang 2017 imponerer med ekstra power og op mod 16% alkohol.
I kælderen forkæles topvinen i moderne stil på 225 og 500 liters franske egetræsfade samt trendy betonæg. Selvfølgelig under ledelse af verdensberømte Michel Rollland… præcis som på Pape Clément!
Ved ophældningen gynger vinen fed og mørk kirsebærrød rundt i glasset… Næsen blæser dig bagover med potent powerduft af brombærkompot, skovbær, lavendel, saftige blåbær og sorte kirsebær, der følges komplekst på vej med bålrøg, nellike, tørrede urter, engelsk lakrids, peber og bourbonvanilje… I munden fed og koncentreret med en nærmest kælen smoothness. Frugten er rig og generøs med mange fine nuancer og en helt enorm smagslængde. Tanninerne og krydderierne står ikke tilbage for Bordeaux Cru Classé i hverken raffinement eller elegance… Det her er moderne Châteauneuf-du-Pape, når den er størst og allermest luksuriøs! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Gold Medal “Outstanding” – Drinks Business
91/100 James Suckling "Aromas of mulberries, dried herbs, smoke, tapenade, cloves, chocolate and bark. Full-bodied with chewy tannins. Rich and plush with delicious dark-fruit and olive character on the palate and a compact finish."
Nyd den til lam, grillet oksekød, vildt, andebryst, pebersauce, BBQ og julemad. Servér ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på et blend af 80% Grenache og 20% Syrah, som Bernard Magrez håndplukker fra sit eget mikroterroir på 3 hektar med ler og rullesten i Châtauneuf-du-Pape. Under ledelse af verdensberømte Michel Rolland afstilkes den ene halvdel af druerne, mens resten tilsættes gæringstankene i form af hele drueklaser. Mosten koldmacererer i 4 til 8 dage, inden Grenache og Syrah gærer i separate tanke med manuelle punch downs, der trækker seriøs farve, smag og tannin fra drueskindet. Efter endt gæring modner flagskibet 12 måneder fordelt på 225 og 500 liters franske egetræsfade (heraf 25% nye) samt moderne betonæg.
Laveste pris:
1499 DKK
Wine Type:
Red Wine
Country:
FR
Region:
Rhône
Vintage:
2017
Grape Varieties:
Grenache (Garnacha), Syrah/Shiraz
Bottle Size:
750 ml
Se hvordan prisen har udviklet sig over tid og find det perfekte tidspunkt at købe.
Log ind for at se prishistorik