<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>“92 points. </em><em>Creamy and juicy with a round finish” <strong>– James Suckling<br /></strong>"92 point. M</em></span></span><em>an får virkelig meget vin for pengene her." - <strong>Winewherever </strong></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>"PQ"</em> refererer til producenten Palacio Quemado - men kunne lige så vel gælde vinens vilde forhold mellem <em>Price & Quality... </em> Her er virkelig spansk rødvin for hver en krone!</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Vi tør kke tænke på, hvad bærsaftig Tempanillo i denne fadkrydrede topkvalitet ville koste, om der havde stået Ribera del Duero, og ikke Ribera del Guadiana</span></span><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">, </span></span></em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">på etiketten. </span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Det sydvestspanske projekt Palacio Quemado er blevet til ved et unikt samarbejde mellem 100 point-producenten Alvear og 99 point-winemakerne Envinate.</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Resultatet at det celebre makkerskab er en serie så fremragende rødvine, at Palacio Quemado, på lige med topnavne som </span></span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px;">Aalto, Numanthia og Mustiguillo, </span><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">er optaget i det eksklusive selskab <em>Grandes Pagos de España</em> ...</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Signaturvinen PQ imponerede allerede for nogle år siden med 96/100 point i en kendt spansk vinguide. Nu beviser rødvinen sin internationale klasse med 92 point fra James Suckling. Vild value!</span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Smagenote</strong></span></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>I glasset intens mørk kirsebærrød med et ungt lilla strejf… Næsen er super-generøs og pakket med lækker bærfrugt! Skovjordbær, kirsebær, brombær, violer og solbær vælter veloplagt op fra glasset, mens fadets komponenter af cigarkasse, lakrids, vanilje, kokos og chokolade føjer ægte spansk krydderi til duften... I munden blød og cremet med en flot koncentreret frugt, der virkelig hænger ved og imponerer. Silketanniner og søde krydderier fra franske og amerikanske fade runder smagen fornemt af... Et must-try for alle fans af Ribera del Duero og andre store spanske rødvine! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret. </em></span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Anmeldelser af Alvear</strong> <strong>Palacio Quemado Vendimia Seleccionada 2020</strong></span></span></h2>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>93/100 Mad & Monopolet </strong></span><br />"Til prisen er det her virkelig god vin og understreger min pointe om, at spansk vin virkelig kan noget. I næsen er den lidt som at stikke hovedet ned i en jordbærbusk på en solrig dag efterfulgt af duften af jordbunden - så har du mere eller mindre noterne på plads. Der er naturligvis også andre som peber, vanilje og cedertræ. I munden har den nogle gode tanniner, god fylde, hvor smagen er rund, let sødmefuld og cremet. Et godt glas til prisen.</span></span></em><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">" <span style="font-size: 12px;">(vurderet ved en tilbudspris på kr. 89,95)</span></span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>92/100 James Suckling</strong></span><br />”A fruity nose of wild strawberries, blackcurrants, cherries, mushrooms and sweet spices. Medium-bodied with silky tannins. Creamy and juicy with a round finish. A blend of tempranillo and garnacha tintorera.”</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>92/100 Winewherever<br /></strong></span></span></span></em><em>"Varm, fyldig og krydret vin, der allerede på et ungt stadie er meget imødekommende. Den har masser komplekse dufte og smage, der er godt integreret. Der er mange ligheder med en lavlands Ribera del Duero og man får virkelig meget vin for pengene her." </em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>4,5 Thumbs Up - Houlberg</strong></span><br />"Ganske spændende duft ... krydret, men det er mest søde krydderier, mynte, svag eukalyptus, tyggegummi, en dejlig rund frugt, brombær, hindbær, jordbær samt søde kirsebær, godt med tørt træ, men også fadpræg med lakridskonfekt samt lidt vanilje. I munden er vinen sødere end duften ... der er godt som solmodne bær i form af blommer, solbær og jordbær. Det er måske ikke helt så kompliceret, men meget blødt, let og sødligt, hvilket gør vinen til en virkelig venlig én af slagsen." <span style="font-size: 12px;">(vurderet ved en tilbudspris på kr. 89,95)</span></span></span></em></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Et dejligt spansk ”hyggeglas” og en flot ledsager til oksekød, lam, barbeque, gris, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C</span></span></p>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på et blend af de spanske rødvinsdruer Tempranillo og Alicante Bouchet. Under ledelse af Envinate-gruppens dygtige winemakere, høstres druerne høstes fra Bodegas Alvears egne topmarker i sydvestspanske Ribera del Guardiana. Efter endt gæring modner rødvinen 3 måneder på franske og amerikanske barriquefade, der føjer spændende krydderier til PQ’s charmerende unge bærfrugt.</span></span></p>
<h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Palacio Quemado</strong> (Bodegas Alvear)</span></span></h2>
<p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>“One to watch!” <strong>– Julian Jeffs</strong></em><br /><em>“Grandes Pagos de España” </em></span></span></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I det sydvestlige Spanien, hvor det varme Middelhavsklima møder Atlanterhavets kølige indflydelse, finder vi en af Spaniens mest spændende nye vinregioner, D.O. Ribera del Guadiana. Palacio Quemado er den førende rødvinsproducent i området – og bestemt ikke uden grund!</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinhuset blev i 1999 grundlagt af 100 point producenten Bodegas Alvear fra Morilla-Montiles, der var vakse til se potentialet for en kommende sydvestspansk rødvinsrevolution.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I 2010 tog familien Alvear næste skridt mod verdenseliten, da man hyrede terroir-fanatiske Envinate til at forestå vinfremstillingen. Envinate-gruppen, som vader i lovprisninger og topratings helt op til 99 point fra folk som Parker & Suckling, består af 4 unge vinmagere, der med livet som indsats har dedikeret sig til produktion af autentiske enkeltmarksvine, som på respektfuld vis og med minimal intervention reflekterer specifikke lokale terroirs og mikroklimaer.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I januar 2015 blev Palacio Quemados hårde arbejde og imponerende høje vinkvalitet belønnet, da vinhuset blev optaget i den eksklusive sammenslutning Grandes Pagos de España – og dermed kom i selskab med prominente navne som Aalto, Bodega Numanthia, Mustiguillo og Belondrade.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vineriet råder over 95 hektar, som dyrkes efter økologiske principper - helt uden brug af pesticider. De varierende jordbundsforhold, der spænder fra kalk og sten til sand og ler, passer perfekt til vinhusets filosofi om produktion af terroirprægede enkeltmarksvine.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Mens Tempranillo dækker omtrent halvdelen af arealet, udgøres resten af Garnacha (Grenache) og Syrah samt en bred og spændende vifte af sjældne lokale druesorter.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I vineriet anvendes kun minimal brug af svovldioxid. Fermenteringen sker i stor udtrækning med hele og kernesunde drueklaser, der vinificeres terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gær. Vinene modner i 1 år gamle franske tonneaux-fade, som selekteres fra de bedste producenter og egetræsskove – heriblandt Allier, Nevers og Vogeserne.</span></span></em></p>
<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Rødvinenes mange +90 point-anmeldelser taler ligesom priserne for sig selv. Palacio Quemado er ikke kun det sydvestspanske referencenavn for terroirdrevne rødvine – det er også Spaniens måske bedste bud på helt vanvittig value-for-money.</span></span></em></p>
<p> </p>