Product image

Alvear Palacio Quemado Crianza 2019

<p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">"90-93 point. Høj bællefaktor, men på en smuk og elegant facon" <strong>- Houlberg</strong><br />"92 point. Helt perfekt til tapas" <strong>- Mad &amp; Monopolet</strong><br />"92 point. <span style="color: #000000;">Referencen til Ribera del Duero er til at forstå..." <strong>- WineWherever</strong><br /></span>"91 points. Showing excellent balance"<strong> - James Suckling</strong></span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">- Ribera vs. Ribera... Hvem havde lige set dén komme?!!</span></span></em></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Denne Crianza-fadkrydrede Tempranillo kommer fra kalkholdige topmarker i Ribera… Rødvinen er dog ikke fra Ribera del Duero, men fra det nye hotpot Ribera del Guadiana, hvor Palacio Quemado nyder særstatus som absolut stjerneproducent.</span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Ejet af 100 point-producenten Alvear. Drevet af Envinate-grupens 99 point-winemakere. Dertil optaget i celebre <em>Grandes Pagos de España</em> – med kultnavne som Aalto og Bodega Numanthia. Nej, tag endelig ikke fejl af rødvinene fra Palacio Quemado…</span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Det her så vild en spansk rødvinsvalue, at kvaliteten direkte udfordrer Ribera del Duero og får prisen til at ligne en slåfejl... Toplækkert!</span></span></p> <h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Smagenote</span></span></strong></h2> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Ved ophældningen mørk kirsebærfarvet med diskret rustrød kant… Næsen lover krydret spansk rødvin, når den er rigtig lækker! Tørrede blomster, skovbund, kirsebær, brombær og solbær svæver fra glasset sammen med udsøgt komplekse noter af læder, røget kød, skovbund, lakrids, kokos, vanilje og ristede kaffebønner… I munden smooth og elegant med masser af Tempranillo-karakter... Velsmagende, velkrydret og med cremede tanniner i den lange, perfekt balancerede eftersmag. Nøøjj, hvor er det altså bare godt!! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.  </span></span></em></p> <h2><strong><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Anmeldelser af Palacio Quemado Crianza</span></span></strong></h2> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90-93/100 - Houlberg</strong></span><br />"5 Thumbs Up. Duftmæssigt virker vinen mere komprimeret, mere tæt og endda mere powerfuld end forrige, men det er fortsat med denne meget solmodne og sødlige frugt. Der er sorte kirsebær, brombær, solbær og derudover finsk lakrids, røget og ristede fade, toastagtig med en smule vanilje, mælkechokolade, fed balsamisk årgangseddike, lidt sød tobak samt en god cafe latte. I munden er det langt flottere balanceret end forrige vin ... igen sødkrydret med en sødlig, fin og frisk frugt af jordbær, brombær og søde kirsebær, meget runde og trivelige tanniner, der ikke giver den store modstand. Det er heller ikke nødvendigt, for vinen har friskhed samt høj bællefaktor, men på en smuk og elegant facon." <span style="font-size: 12px;">(vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)</span></span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>92/100 Mad &amp; Monopolet</strong></span><br />"Skøn varmblodet spanier med masser af fylde, krop, krydret og let sødmefuld smag. Det er helt enkelt lækkert og god value for money. I næsen har den viol, svampe, brombær, vanilje samt bitre noter af espresso og mørk choko. Den står helt perfekt til tapas, hvor den snildt kan matche godt krydret mad."  <span style="font-size: 12px;">(vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)</span></span></span></em></p> <p><span style="color: #000000;"><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>92/100 WineWherever, Rasmus Christensen</strong></span><br />"En godt krydret sag hvor mørke bær, vilde iberiske urter og orientalsk sort peber og vanilje har smedet sig sammen som en helhed. Referencen til Ribera del Duero er til at forstå. En vin i fin balance og allerede drikkemoden på et ungt stadie. 1 stk 179,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 89,95"</span></span></em></span></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>91/100 James Suckling</strong></span><br />"Spiced plums, cherries and licorice on the nose, following through to an elegant palate with refined tannins. Fresh, precise and calculated style, showing excellent balance."</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>91/100 Flaskehalsen</strong></span><br />"Spansk vin har forandret og fornyet sig meget i de seneste årtier, og et af de områder, der er blevet mere kvalitet end kvantitet, er Ribera del Guadiana. Her er vi i det meget varme Extremadura mellem Madrid og Sevilla, og selvom solen bager i en grad, hvor grillbøfferne hurtigere bliver sorte på overfladen end på grillristen, så kan de dygtigere vinmagere håndtere det. For eksempel Alvear Palacio, der med denne vin har skabt en balanceret og behagelig vinoplevelse. Her er en del power i smagen, ganske som man kan forvente, men samtidig er det tydeligt, at de 12 måneders fadlagring har givet ro og balance i de mørke frugter."</span></span></em></p> <p><span style="font-size: 12px;"><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">........</span></em></span></p> <p><span style="font-size: 12px;"><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Forrige årgange:</span></em></span></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>92/100 Guía Peñin </strong></span><span style="font-size: 12px;">(årg. 2015)</span><br />“Colour: cherry, purple rim. Nose: red berry notes, floral, spicy, wild herbs, neat. Palate: flavourful, fruity, long, balanced.”</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>91/100 James Suckling</strong></span> <span style="font-size: 12px;">(årg. 2018)</span><br />“Aromas of dark berries with dried meat and black olives follow through to a medium body with plenty of fruit and dusty tannins. Succulent at the end.”</span></span></em></p> <p><span style="color: #ff0000;"><strong><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">91/100 Sobrelias</span></span></em></strong></span> <em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-size: 12px;">(årg. 2018)</span></span></span></em><br /><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">"Medium-high intensity nose, quite complex, with a lot of red fruit, floral contributions (violets). The contributions of the barrel are transformed into toasted, roasted aromas, slightly sweet spices, with a mineral background touch. The palate presents a wide attack, anticipating a tasty passage through the mouth, with a slight glyceric touch, good structure, balanced, with a well-managed acidity that gives it good persistence. Pretty long finish. A wine that after its tasting deserves a rating of Very Good, reaching a score of 91 points."</span></span></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90/100 Guía Repsol </strong></span><span style="font-size: 12px;">(årg. 2014)</span><br />“Appearance Burgundy-garnet red dress. Clean and bright. Aroma Sincere aroma, of red fruits and undergrowth. Empeumatic and balsamic background. Palate Fleshy in the mouth, with good structure. Nice finish.”</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: #ff0000;"><strong>90/100 Verema </strong></span><span style="font-size: 12px;">(årg. 2014)</span></span></span></em></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Nyd den til lam, oksekød, vildt, grill, tapas, and og osteanretninger. Servér ved 16-18°C</span></span></p> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinen er fremstillet på 95% Tempranillo og 5% Petit Verdot, som Palacio Quemado selekterer fra sine ældste, kalkholdige Single Estate-marker i Ribera del Guadiana D.O. Selve vinificeringen varetages af den højt profilerede Envinate-gruppe, der står bag en række af Spaniens bedst anmeldte vine. I vineriet anvendes kun minimal brug af svovldioxid. Fermenteringen sker med hele og kernesunde drueklaser, der vinificeres terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gær. Vinen modner afslutningsvist 9 måneder på 1 år gamle franske og amerikanske 225 liters egetræsfade.</span></span></p> <h2><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Om Palacio Quemado</strong> (Bodegas Alvear)</span></span></h2> <p><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><em>“One to watch!” – Julian Jeffs<br />“Grandes Pagos de España” </em></span></span></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I det sydvestlige Spanien, hvor det varme Middelhavsklima møder Atlanterhavets kølige indflydelse, finder vi en af Spaniens mest spændende nye vinregioner, D.O. Ribera del Guadiana. Palacio Quemado er den førende rødvinsproducent i området – og bestemt ikke uden grund!</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vinhuset blev i 1999 grundlagt af 100 point producenten Bodegas Alvear fra Morilla-Montiles, der var vakse til se potentialet for en kommende sydvestspansk rødvinsrevolution.</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I 2010 tog familien Alvear næste skridt mod verdenseliten, da man hyrede terroir-fanatiske Envinate til at forestå vinfremstillingen. Envinate-gruppen, som vader i lovprisninger og topratings helt op til 99 point fra folk som Parker &amp; Suckling, består af 4 unge vinmagere, der med livet som indsats har dedikeret sig til produktion af autentiske enkeltmarksvine, som på respektfuld vis og med minimal intervention reflekterer specifikke lokale terroirs og mikroklimaer.</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I januar 2015 blev Palacio Quemados hårde arbejde og imponerende høje vinkvalitet belønnet, da vinhuset blev optaget i den eksklusive sammenslutning Grandes Pagos de España – og dermed kom i selskab med prominente navne som Aalto, Bodega Numanthia, Mustiguillo og Belondrade.</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Vineriet råder over 95 hektar, som dyrkes efter økologiske principper - helt uden brug af pesticider. De varierende jordbundsforhold, der spænder fra kalk og sten til sand og ler, passer perfekt til vinhusets filosofi om produktion af terroirprægede enkeltmarksvine.</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Mens Tempranillo dækker omtrent halvdelen af arealet, udgøres resten af Garnacha (Grenache) og Syrah samt en bred og spændende vifte af sjældne lokale druesorter.</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">I vineriet anvendes kun minimal brug af svovldioxid. Fermenteringen sker i stor udtrækning med hele og kernesunde drueklaser, der vinificeres terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gær. Vinene modner i 1 år gamle franske tonneaux-fade, som selekteres fra de bedste producenter og egetræsskove – heriblandt Allier, Nevers og Vogeserne.</span></span></em></p> <p><em><span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Rødvinenes mange +90 point-anmeldelser taler ligesom priserne for sig selv. Palacio Quemado er ikke kun det sydvestspanske referencenavn for terroirdrevne rødvine – det er også Spaniens måske bedste bud på helt vanvittig value-for-money.</span></span></em></p>

Laveste pris:

129.95 DKK

Set hos Supervin

Specifications

Wine Type:

Red Wine

Country:

ES

Region:

Extremadura

Vintage:

2019

Grape Varieties:

Petit Verdot, Tempranillo

Bottle Size:

750 ml

Prishistorik

Se hvordan prisen har udviklet sig over tid og find det perfekte tidspunkt at købe.

Log ind for at se prishistorik